- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κίνα: Το πρώτο χιόνι έπεσε στα βόρεια της χώρας ενώ αναμένεται επιδείνωση του καιρού με τον υδράργυρο να πέφτει στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου
ΔΙΕΘΝΗ
Μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί η μέση χιονόπτωση είχε φθάσει στα 5,8 χιλιοστά με την μεγαλύτερη --10,2 χιλιοστά-- να έχει καταγραφεί στη συνοικία Φάνγκσαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Πεκίνου.
Το Πεκίνο συνήθως βλέπει το πρώτο χιόνι της χειμερινής περιόδου από τα τέλη Νοεμβρίου ως τον Φεβρουάριο ή ακόμη και καθόλου.
Περισσότερη χιονόπτωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που εκτιμάται ότι θα πέσει έως και στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου.
Η τελευταία φορά που η κινεζική πρωτεύουσα είχε τόση παγωνιά ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο υδράργυρος είχε πέσει στους μείον 19,6 βαθμούς Κελσίου.
Η ξαφνική ψυχρή επιδρομή στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με τις φθινοπωρινές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη πριν από μια εβδομάδα, αντανακλά τις πρόσφατες ραγδαίες μεταβολές της θερμοκρασίας. Ο φετινός Οκτώβριος ήταν για το Πεκίνο ένας από τους θερμότερους εδώ και δεκαετίες σε μια χρονιά ακραίων καιρικών φαινομένων.
Το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Πεκίνο --μείον 27,4 βαθμοί Κελσίου, στις 22 Φεβρουαρίου του 1966-- δεν έχει ακόμη καταρριφθεί.
Η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνο προειδοποίησε σήμερα για την παρουσία πάγου στους δρόμους μεγάλων τμημάτων της πόλης αυτής των σχεδόν 22 εκατομμυρίων κατοίκων με τις αρχές να κλείνουν κάποιες εθνικές οδούς ή τμήματα αυτών.
Μέχρι τις 10 π.μ τοπική ώρα, 62 από τις μερικές εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Πεκίνου.
Οι σιδηροδρομικές αρχές επέβαλαν όρια ταχύτητας στα τρένα που συνδέουν το Πεκίνο και την Γκουανγκτζού στη νότια Κίνα προκαλώντας καθυστερήσεις σε ορισμένα επιβατικά τρένα.
Μέχρι τις 7 π.μ σήμερα το πρωί περισσότερα από 180 δρομολόγια λεωφορείων στο Πεκίνο είχαν ανασταλεί.
Η επίσημη Beijing Daily έγραψε ότι τα αποθέματα λαχανικών για ημερήσιες αγορές αφθονούν καταγράφοντας τον μεγαλύτερο όγκο γι΄αυτή τη χρονιά των 23.800 τόνων καθώς οι έμποροι είχαν αποθηκεύσει προϊόντα εγκαίρως.
Στη βόρεια επαρχία Σανσί, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες και έξι τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε καραμπόλα 40 αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του πάγου.
Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν της κεντρικής Κίνας, την Ζενγκτζόου, έκλεισαν σήμερα τα σχολεία καθώς καταγράφηκε υετός 14,2 χιλιοστά με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 10 εκατοστά.
Στην Ζινάν, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Σαντόνγκ, αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Πόλεμος στη Ουκρανία: Κιρ Στάρμερ, Εμμανουέλ Μακρόν, Φρίντριχ Μερτς και Βολοντίμιρ Ζελέσνκι συναντήθηκαν στο Λονδίνο σε μια «κρίσιμη στιγμή» για την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
ΔΙΕΘΝΗ
Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 βαθμών στα ανοιχτά της της επαρχίας Αομόρι - Εκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι για τις βορειοανατολικές ακτές
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 8/12/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χριστούγεννα στα μπλόκα- Νέο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη για διάλογο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εγκλωβισμένος σε φαράγγι στην Κρήτη- Δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε ελικόπτερο
- ΔΙΕΘΝΗ Σφοδρή κακοκαιρία στην Τουρκία- Χάος από τις πλημμύρες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Καταδρομική" επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Οι αγρότες απέκλεισαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Ίλιον- "Αποπειράθηκε να βιάσει τη νύφη του"