- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νέες επιθετικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν κατά του Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ
Μιλώντας μετά από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Δύση προσπαθεί να «υπερασπιστεί» τα ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στη Γάζα, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντα» ψέματα.
Το αίσθημα ντροπής για το Ολοκαύτωμα έχει κυριεύσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε ο Ερντογάν. «Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το ζήτημα των πυρηνικών του Ισραήλ», πρόσθεσε.
Παράλληλα, τόνισε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας σκοπίμως νοσοκομεία στον παλαιστινιακό θύλακα.
Από την αρχή της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ο παλαιστινιακός θύλακας έχει βιώσει φρικαλεότητες παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν στις Σταυροφορίες και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπλήρωσε.
Επιπρόσθετα υποστήριξε πως η Τουρκία είναι η «μόνη χώρα» που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αντισημιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια κηλίδα ντροπής στο παρελθόν της Τουρκίας».
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 22/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Κ. Μητσοτάκης- Στα χαρακώματα Ευρωπαίοι και Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Ανακοίνωσε συμφωνία για την Γροιλανδία - Πήρε πίσω τους δασμούς στην ΕΕ ο Ντ. Τραμπ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τους αγρότες- Με τις ψήφους της ΝΔ η σύσταση διακομματικής
- ΔΙΕΘΝΗ Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία- Τρένο έπεσε σε γερανό
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Εικόνες θεομηνίας στη Σικελία- Ζημιές μισού δισεκατομμυρίου
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική κατολίσθηση στη Νέα Ζηλανδία- Θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης