- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αμβλύνεται η ανησυχία του ΔΟΑΕ για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ
Σημάδια προόδου σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια διακρίνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που μεταδίδονται σήμερα.
Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης κατελήφθη από τον ρωσικό στρατό τον Μάρτιο του 2022, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού και ο ΔΟΑΕ καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για να αποτραπεί ενδεχόμενο ατύχημα που θα είχε ολέθριες συνέπειες.
«Μέχρι στιγμής έχουμε διαπιστώσει κάποια πρόοδο, αλλά η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη», δήλωσε στο RIA o Ραφαέλ Γκρόσι, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του ΔΟΑΕ βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού. «Ωστόσο, ζυγίζω προσεκτικά τα λόγια μου», συμπλήρωσε.
Ο Ραφαέλ Γκρόσι είπε επίσης πως στο περιθώριο των εργασιών της 78ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σκοπεύει να συναντήσει αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της ασφάλειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 27/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράσεις υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - Η Be-Live τίμησε την LiLALO
- ΥΓΕΙΑ 62 μεταμοσχεύσεις ήπατος στο «Λαϊκό»- Αγιασμός στη νέα χειρουργική κλινική
- ΔΙΕΘΝΗ Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση Ρούμπιο- Γεραπετρίτη στον Λευκό Οίκο - Έδωσαν νέο ραντεβού στην Αθήνα
- ΔΙΕΘΝΗ Διπλωματικό μπρα ντε φερ ΗΠΑ- Ιράν – Δεν βγαίνει λευκός καπνός
- ΔΙΕΘΝΗ Το Πακιστάν κήρυξε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν – Βομβαρδισμοί σε Καμπούλ και Καταχάρ