- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το BBC ταυτοποίησε τα ονόματα 24.005 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Το BBC (ρωσική υπηρεσία) σε συνεργασία με τον ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών κατάφερε να ταυτοποιήσει από ανοιχτές πηγές τα ονόματα 24.005 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία. Το ένα τρίτο των απωλειών αυτών είναι άνθρωποι που πριν την εισβολή δεν είχαν σχέση με τον στρατό, δηλαδή ήσαν εθελοντές, επίστρατοι, κρατούμενοι και άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης «Βάγκνερ».
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ταυτοποιήθηκαν τα ονόματα 1.361 πεσόντων, αριθμός που υπερβαίνει τον μέσο αριθμό των εβδομαδιαίων απωλειών κατά τη διάρκεια του 2022.
«Πρόκειται μόνο για τα στοιχεία εκείνα που μπορούμε να βρούμε και να επαληθεύσουμε από ανοιχτές πηγές, δηλαδή ο πραγματικός αριθμός των απωλειών είναι ακόμη μεγαλύτερος», γράφει το BBC. Παράλληλα υποθέτει ότι ο κατάλογος με τα ονόματα που έχει καταρτίσει περιλαμβάνει δύο φορές λιγότερα ονόματα πεσόντων, οι οποίοι έχουν ταφεί στη Ρωσία. «Στο συμπέρασμα αυτό καταλήξαμε - όπως επισημαίνει- μελετώντας την κατάσταση στα νεκροταφεία σε περισσότερα από 65 κατοικημένα σημεία στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών».
«Συνεπώς σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, η Ρωσία ενδέχεται να έχει χάσει 48.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία».
Οι απώλειες της Ρωσίας, λαμβάνοντας υπ όψιν όσους τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού ή θανάτου, ενδέχεται να φθάνουν τουλάχιστον τις 216.000, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του αμερικανικού Κέντρου Στρατιωτικών και Ναυτικών Ερευνών, δεδομένου ότι όπως επισημαίνει, σε κάθε νεκρό κατά μέσο όρο αναλογούν τρεισήμισι τραυματίες.
Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται εκείνοι που πολεμούσαν στο πλευρό της Ρωσίας και ανήκαν στις λεγόμενες «λαϊκές αστυνομίες» των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Επίσης δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί έστω κατά προσέγγιση ο αριθμός των αγνοουμένων στρατιωτικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Βατικανό: O πάπας Λέων συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
ΔΙΕΘΝΗ
Ισπανία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνη λόγω απειλής
ΔΙΕΘΝΗ
Δανία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν μιλάει για "θεμελιώδη διαφωνία" με την Ουάσινγκτον, η επιθυμία των ΗΠΑ να κατακτήσουν τη Γροιλανδία παραμένει στο "ακέραιο"
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Χ υποστηρίζει ότι μπλόκαρε το «γδύσιμο πραγματικών προσώπων», αλλά παραμένει υπό δικαστική διερεύνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι ο Τραμπ έχει δίκιο που υποστηρίζει ότι ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 15/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τη Δευτέρα στο Μαξίμου οι αγρότες- "Κλείδωσε" νέο ραντεβού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δουλεύουμε έξι μήνες για πληρωμή φόρων και εισφορών
- ΔΙΕΘΝΗ Με το βλέμμα στο Ιράν ο Τραμπ- Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστρέφει νικητής ο Μάριος- Εξιτήριο με τούρτα και χαμόγελα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλληψη 22χρονου οδηγού μοτοσυκλέτας- Πέρασε "κόκκινα", έτρεχε σε πεζόδρομο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη για το θάνατο του Σ. Βαλυράκη: Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα