- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κατακλυσμιαίες βροχές στην Ισπανία έπειτα από την έντονη ξηρασία
ΔΙΕΘΝΗ
Κατακλυσμιαίες βροχές έπειτα από μακρά περίοδο ξηρασίας μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας αυτοκίνητα σε πόλεις της Ισπανίας κοντά στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου.
Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν και την κεντρική Ισπανία, καθώς και την περιφέρεια της Μαδρίτης.
Στις αρχές της εβδομάδας, οι ισπανικές αρχές έκλεισαν προληπτικά σχολεία, πανεπιστήμια και βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένα υπόγεια και βυθισμένα αυτοκίνητα.
Αν και οι βροχές προκάλεσαν χάος και οικονομική ζημιά, ήταν καλοδεχούμενες στην Ισπανία που πέρασε την ξηρότερη άνοιξη στα χρονικά, με βάση τις καταγραφές των στοιχείων που ξεκινούν από το 1961, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι βροχοπτώσεις κατά την περίοδο ανάμεσα στον Οκτώβριο και το Μάιο ήταν κατά 27% χαμηλότερες του μέσου όρου της περιόδου.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχισθούν σήμερα, προειδοποιεί η AEMET.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στα μέσα του Μαΐου στην βόρεια Ιταλία και 23.000 έμειναν άστεγοι από τις βροχές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν προκαλώντας ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή- "Προστατεύοντας τη φύση σε ένα κόσμο που αλλάζει"
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πτώση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ράλι ανόδου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία λόγω ψύχους ζητά ο Ντ. Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία- Συγκρούσεις με πυροσβέστες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες λεωφορείο ενώ κατευθυνόταν σε συνεργείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά- Δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων