- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΙΑΕΑ: Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δεν έχει βελτιωθεί
ΔΙΕΘΝΗ
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε σήμερα, ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία δεν έχει βελτιωθεί και ότι οι συγκρούσεις στις κοντινές περιοχές έχουν ενταθεί, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γκρόσι έφθασε σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία και τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποφυγή του κινδύνου ενός πυρηνικού ατυχήματος. Ο αξιωματούχος έφθασε με αυτοκίνητο στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης για να επιθεωρήσει την κατάσταση εκεί, ανέφερε εκπρόσωπος του IAEA.
Η Μόσχα και το Κίεβο εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού κατά τον τελευταίο χρόνο. Ο Γκρόσι πιέζει για μια συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας προκειμένου να προστατευτεί η μονάδα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΟΗΕ: Ο ισραηλινός πρεσβευτής εκτιμά ότι σε λίγες ημέρες θα είναι δύσκολο για το Ιράν να απειλήσει πλοία στο Στενό του Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ
Η Τεχεράνη επιδιώκει να κλιμακώσει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 6/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik tok Alpha: Αυστραλία: Αξονική σε αιωνόβια χελώνα
- ΔΙΕΘΝΗ Αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι – Δραματική διάσωση 19χρονης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ιτέα με υδροπλάνο – Πρώτη δοκιμαστική πτήση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόψε οι «Πρωταγωνιστές» τον Όλυμπο - Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τελεσίγραφο» ΣτΕ στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές- Ζητά τον φάκελο παρακολούθησης του Θ. Κουκάκη