- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΙΑΕΑ: Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια δεν έχει βελτιωθεί
ΔΙΕΘΝΗ
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε σήμερα, ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία δεν έχει βελτιωθεί και ότι οι συγκρούσεις στις κοντινές περιοχές έχουν ενταθεί, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο Γκρόσι έφθασε σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία και τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποφυγή του κινδύνου ενός πυρηνικού ατυχήματος. Ο αξιωματούχος έφθασε με αυτοκίνητο στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης για να επιθεωρήσει την κατάσταση εκεί, ανέφερε εκπρόσωπος του IAEA.
Η Μόσχα και το Κίεβο εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού κατά τον τελευταίο χρόνο. Ο Γκρόσι πιέζει για μια συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας προκειμένου να προστατευτεί η μονάδα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Βρετανία: Η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος προβλέπει τη μείωση των δικαστηρίων με ενόρκους, για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ
Ισραήλ: Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα λείψανα που φέρεται να ανήκουν σε έναν από τους δύο τελευταίους ομήρους από τη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 3/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Lamda Development και Cosmote Telekom- Μνημόνιο συνεργασίας για το "THE HELLENIKON"
- ΔΙΕΘΝΗ "Ο Χριστός στον Σταυρό"- Τρία εκατ. ευρώ για έναν Ρούμπενς
- ΔΙΕΘΝΗ Γιορτινές πόλεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ IRIS ή πρόστιμο- Υποχρεωτικό για όλα τα POS από σήμερα