- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Ζελένσκι προσκάλεσε τον κινέζο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
«Είμαστε έτοιμοι να τον δούμε εδώ», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο Σι δεν έχει μιλήσει με τον Ζελένσκι από πέρυσι το Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ωστόσο η Κίνα δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα ένα σχέδιο 12 σημείων για «μια πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης».
Ο Σι συζήτησε τη σύγκρουση με τον «αγαπητό φίλο» του, τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα, παρόλο που οι συνομιλίες δεν έδειξαν να σημειώθηκε πρόοδος προς την κατεύθυνση του τερματισμού του πολέμου.
Στην πρόταση της Κίνας περιλαμβάνεται έκκληση για αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Ωστόσο οι ΗΠΑ τήρησαν απορριπτική στάση σχετικά με την πρόταση, δεδομένου ότι η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή θα κατοχύρωνε ρωσικά εδαφικά κέρδη και θα έδινε στο στρατό του Πούτιν περισσότερο χρόνο για να ανασυνταχθεί.
Η Ουκρανία καλωσόρισε τη διπλωματική ανάμιξη της Κίνας, όμως ο Ζελένσκι έχει δηλώσει πως θα εξετάσει διευθετήσεις για την ειρήνευση μόνο αν τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 13/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Καρτέρι" θαυμαστών για τον Μπραντ Πιτ- Συνεχίζονται τα γυρίσματα στη Νέα Μάκρη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιώργος Μαρίνος- Τελευταίο χειροκρότημα
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος ξανά στη Μέση Ανατολή- Η πετρελαϊκή κρίση του 1973
- ΔΙΕΘΝΗ Χαλάζι στη Ρώμη- Πλημμύρισε το αεροδρόμιο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχονται βροχές και κρύο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τις επόμενες ώρες η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ