- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Ζελένσκι προσκάλεσε τον κινέζο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
«Είμαστε έτοιμοι να τον δούμε εδώ», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ο Σι δεν έχει μιλήσει με τον Ζελένσκι από πέρυσι το Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ωστόσο η Κίνα δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα ένα σχέδιο 12 σημείων για «μια πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης».
Ο Σι συζήτησε τη σύγκρουση με τον «αγαπητό φίλο» του, τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα, παρόλο που οι συνομιλίες δεν έδειξαν να σημειώθηκε πρόοδος προς την κατεύθυνση του τερματισμού του πολέμου.
Στην πρόταση της Κίνας περιλαμβάνεται έκκληση για αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Ωστόσο οι ΗΠΑ τήρησαν απορριπτική στάση σχετικά με την πρόταση, δεδομένου ότι η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή θα κατοχύρωνε ρωσικά εδαφικά κέρδη και θα έδινε στο στρατό του Πούτιν περισσότερο χρόνο για να ανασυνταχθεί.
Η Ουκρανία καλωσόρισε τη διπλωματική ανάμιξη της Κίνας, όμως ο Ζελένσκι έχει δηλώσει πως θα εξετάσει διευθετήσεις για την ειρήνευση μόνο αν τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Επιθέσεις στο Ιράν: Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν έχει διαπιστώσει «ραδιολογικές επιπτώσεις»
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, των ΗΑΕ και με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 28/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ- Οχάιο Κλέφτης τρύπωσε σε κάδο απορριμμάτων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Capital Tankers Corp -Ιστορική «απόβαση» στο Όσλο με τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων όλων των εποχών
- ΔΙΕΘΝΗ Ντοκουμέντο εκτροχιασμού τραμ στο Μιλάνο – 2 νεκροί -54 τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους- 20 νεκροί – τουλάχιστον 28 τραυματίες στη Βολιβία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπλόκο σε τόνους ακατάλληλων τροφίμων – Σαφάρι ελέγχων από την Περιφέρεια Αττικής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανάσιμος τραυματισμός ανήλικου στο Λουτράκι – Στον εισαγγελέα ο 17χρονος