- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Σολτς: Το ένταλμα του ΔΠΔ για τον Πούτιν δείχνει ότι "κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου"
ΔΙΕΘΝΗ
Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας ότι αυτό δείχνει πως "κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου".
Χθες Παρασκευή το ΔΠΔ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: για τον Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο Πούτιν «θεωρείται υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε το Δικαστήριο.
"Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι ο κατάλληλος θεσμός για να ερευνήσει εγκλήματα πολέμου...Γεγονός είναι ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και αυτό γίνεται τώρα σαφές", σχολίασε ο Σολτς από το Τόκιο σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ερευνά έναν Δημοκρατικό που κάλεσε τους στρατιωτικούς να απειθήσουν στις "παράνομες εντολές"
ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Το BBC δεν είναι «θεσμικά προκατειλημμένο», λέει ο Μάικλ Πρέσκοτ σε κοινοβουλευτική επιτροπή
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 24/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok Alpha - Κίνα: Στρατός από ανθρωποειδή ρομπότ
- ΔΙΕΘΝΗ Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν -Έκρηξη σε φυλάκιο με 3 νεκρούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψαράδες σε απόγνωση - Στο «κόκκινο» η υπεραλίευση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διάσωση με super puma – Μεταφορά 4 μεταναστών σε κρίσιμη κατάσταση
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε ιδιώτες» τα «φιλέτα» των ΕΛΤΑ – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τα κέντρα διαλογής