- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ινδία: Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί
ΔΙΕΘΝΗ
Η φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Arpit Palace, σε μια κεντρική, πυκνοκατοικημένη συνοικία της μεγαλούπολης, και προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στον τρίτο και τελευταίο όροφο.
«Οι διοικήσεις νοσοκομείων μας επιβεβαίωσαν ότι ο απολογισμός είναι τώρα 17 (νεκροί), ανάμεσά τους ένα παιδί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουνίλ Τσόντρι, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.
Η φωτιά κατασβέστηκε έπειτα από αρκετές ώρες. 35 φιλοξενούμενοι στο ξενοδοχείο κατορθώθηκε να διασωθούν από τους πυροσβέστες. Κατά δημοσιεύματα στον ινδικό Τύπο, μια γυναίκα κι ένα παιδί σκοτώθηκαν όταν έκαναν άλμα στο κενό από ένα παράθυρο για να σωθούν από τις φλόγες.
Στους διαδρόμους και στα δωμάτια του τρίτου ορόφου υπήρχε άφθονο ξύλο, συνεπώς «οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν για να απομακρυνθούν», εξήγησε αξιωματικός της πυροσβεστικής σε ινδικά ΜΜΕ.
Φωτογραφίες και πλάνα που μεταδόθηκαν εικονίζουν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου στις φλόγες.
Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα. Οι αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνα, μελετούν το ενδεχόμενο να οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα και εάν υπήρξαν παραλείψεις ή επιδείχθηκε αμέλεια από μέλη του προσωπικού και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.
Οι πυρκαγιές που οφείλονται σε ατυχήματα είναι συνηθισμένες στην Ινδία, εξαιτίας των ανεπαρκών κανονισμών για την πυρασφάλεια και της απουσίας ελέγχων.
Τον Δεκέμβριο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δημόσιο νοσοκομείο στο Μουμπάι (δυτικά).
ΣΧΕΤΙΚΑ
Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έπληξε ένα διυλιστήριο στην πόλη Τουαπσέ και έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στο Κρασνοντάρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 31/12/32025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χιουμοριστικό αντίο στο 2025
- ΔΙΕΘΝΗ Ριψοκίνδυνοι επισκέπτες στη Χαβάη – Μια ανάσα από τη λάβα
- ΔΙΕΘΝΗ Ελληνικά κάλαντα – ευχές από την ομογένεια
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλαντα και ευχές
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπλόκα και ανατιμήσεις – Οι τελευταίες κόντρες της χρονιάς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Ραλίστες» με νοικιασμένο super car με 250 χλμ. στο Χαϊδάρι