- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Λονδίνο θέλει να εφοδιαστεί με "σμήνη από drones" μετά το Brexit
ΔΙΕΘΝΗ
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στο Λονδίνο, ενώπιον του think tank RoyalUnited Services Institute (RUSI), ο Γκάβιν Ουίλιαμσον επισήμανε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ προσφέρει στη χώρα «την καλύτερη ευκαιρία εδώ και 50 χρόνια ώστε να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της» στη διεθνή σκηνή.
«Πρέπει να γίνουμε το έθνος προς το οποίο οι λαοί θα στρέφονται όταν ο κόσμος έχει ανάγκη από ηγεσία» υποστήριξε ο Ουίλιαμσον.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ένα σχέδιο επενδύσεων ύψους 7 εκατομμυρίων λιρών (8 εκατομμυρίων ευρώ) στα drones, με στόχο τη δημιουργία σμηνών «ικανών να ξεγελούν και να παρακάμπτουν την εχθρική αντιαεροπορική άμυνα». Τα drones θα είναι λειτουργικά «στο τέλος» του 2019.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την ανάπτυξη δύο νέων «πολυχρηστικών» στρατιωτικών πλοίων, που θα μπορούν να συμμετέχουν σε αποστολές «πολέμου ή υποστήριξης» και την ενίσχυση των δυνατοτήτων «εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων», με χρηματοδότηση ύψους 64 εκατομμυρίων λιρών (74 εκατομμύρια ευρώ).
Ωστόσο, η ρητορική που χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Η ιδέα ότι το να ανήκουμε στην ΕΕ μας επιβάλλει περιορισμούς είναι καθαρός παραλογισμός» δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Λέσλι.
«Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές ζημίες που προβλέπονται από το Brexit θα αποδυναμώσουν πολύ σύντομα τις ένοπλες δυνάμεις μας» τόνισε ο βουλευτής.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/01/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Viral οδηγός πούλμαν στη Νορβηγία – Στο βόρειος σέλας με ελληνικά τραγούδια
- ΔΙΕΘΝΗ Εθνική μέρα τουλίπας – Γιορτή με 200.000 λουλούδια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Αθήνα αύριο η κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης
- ΔΙΕΘΝΗ Ναυάγιο στη Δανία – Απομεινάρια μεσαιωνικού εμπορικού πλοίου
- ΔΙΕΘΝΗ Αμβούργο – Γερμανία- Μαχαίρωσαν διαδηλωτές
- ΔΙΕΘΝΗ Μικρός «ταραξίας» στο Τενεσί – Σκανδαλιές από μαϊμού