- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Σαλβίνι: Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Επιβεβαιώνεται η νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας στις τοπικές εκλογές της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία. Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Μάρκο Μαρσίλιο εξασφάλισε το 48% των ψήφων και εξελέγη περιφερειάρχης, ο κεντροαριστερός Τζοβάνι Λενίνι το 31% και η Σάρα Μαρκότσι, των Πέντε Αστέρων, σταματά στο 20%. Στην τοπική αυτή αναμέτρηση η Λέγκα συμμάχησε με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
«Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κυβέρνηση, δεν ζητάμε ανασχηματισμούς. Οι φίλοι των Πέντε Αστέρων μπορούν να μείνουν ήσυχοι», δήλωσε σήμερα ο Ματέο Σαλβίνι. Το ψηφοδέλτιο της Λέγκα στο Αμπρούτσο, έλαβε ποσοστό 27%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια δεν ξεπέρασε το 10%.
Ο Σαλβίνι παράλληλα υπενθύμισε ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η έγκριση του νόμου που ενισχύει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάγιο αίτημα της Λέγκα.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Αμπρούτσο, δήλωσε ότι «οι περιφερειακές αυτές εκλογές δεν αλλάζουν κάτι για την κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να εργάζεται σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει καταρτίσει».
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 20/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 21/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ American College of Greece: Ετήσιο Συμπόσιο "Building AI-First"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χειροπέδες σε ζευγάρι- Διέρρηξαν πάνω από είκοσι καταστήματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Κύκλωμα εκμετάλλευσης εργατών γης- Ώρα απολογίας για τους κατηγορούμενους
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψυχρή εισβολή- Βοριάδες 8 μποφόρ και χαμηλές θερμοκρασίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατασχεθέντα πειστήρια των Τεμπών- Ολονυχτία στα δικαστήρια Λάρισας