- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μ. Σαλβίνι: Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κυβέρνηση
ΔΙΕΘΝΗ
Επιβεβαιώνεται η νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας στις τοπικές εκλογές της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία. Ο κεντροδεξιός υποψήφιος Μάρκο Μαρσίλιο εξασφάλισε το 48% των ψήφων και εξελέγη περιφερειάρχης, ο κεντροαριστερός Τζοβάνι Λενίνι το 31% και η Σάρα Μαρκότσι, των Πέντε Αστέρων, σταματά στο 20%. Στην τοπική αυτή αναμέτρηση η Λέγκα συμμάχησε με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
«Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην κυβέρνηση, δεν ζητάμε ανασχηματισμούς. Οι φίλοι των Πέντε Αστέρων μπορούν να μείνουν ήσυχοι», δήλωσε σήμερα ο Ματέο Σαλβίνι. Το ψηφοδέλτιο της Λέγκα στο Αμπρούτσο, έλαβε ποσοστό 27%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια δεν ξεπέρασε το 10%.
Ο Σαλβίνι παράλληλα υπενθύμισε ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η έγκριση του νόμου που ενισχύει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάγιο αίτημα της Λέγκα.
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Αμπρούτσο, δήλωσε ότι «οι περιφερειακές αυτές εκλογές δεν αλλάζουν κάτι για την κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να εργάζεται σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει καταρτίσει».
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 29/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η «Αυτοψία», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων- Στον ALPHA απόψε στις 23:30
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μηνύματα από τη φρεγάτα "Κίμων"- Ενισχύεται η Ελληνογαλλική στρατιωτική συμμαχία
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική για τα Ίμια- Στα χαρακώματα Κυβέρνηση- ΠΑΣΟΚ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έλληνας και Γαλλία υπουργοί Άμυνας- Συνάντησή τους στην φρεγάτα "Κίμων"
- ΔΙΕΘΝΗ Tεράστια καραμπόλα στον Καναδά- Τυλίχτηκαν στις φλόγες