- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιαπωνία: Σφοδρές χιονοπτώσεις και έντονο ψύχος- Τουλάχιστον ένας νεκρός
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγάλες περιοχές της Ιαπωνίας έχουν καλυφθεί από χιόνι, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα και να ακυρωθούν πολλές πτήσεις, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.
Ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους και ένα σύστημα ακραία χαμηλού βαρομετρικού προκαλούν από χθες, Τρίτη, σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους σε όλη την Ιαπωνία.
Ιδιαίτερα έντονες είναι οι χιονοπτώσεις στις παράκτιες περιοχές που βρέχονται από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, με την πόλη Μανίουα στο δυτικό τμήμα της χώρας να καταγράφει ρεκόρ 93 εκατοστών χιονιού μέσα σε 24 ώρες.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την καταιγίδα, ενώ τα αίτια του θανάτου δύο ακόμη ανθρώπων εξετάζεται αν συνδέονται με την κακοκαιρία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.
Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένων των ANA και Japan Airlines, ακύρωσαν περισσότερες από 300 πτήσεις, ενώ υπήρξαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις και στα δρομολόγια των τραίνων στη βόρεια Ιαπωνία.
Σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό τμήμα της χώρας αυτοκίνητα και φορτηγά εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, σχηματίζοντας ουρά μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.
Περίπου 3.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε δύο σταθμούς τραίνων στην πόλη Κιότο, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και του χιονιού ανεστάλησαν τα δρομολόγια χθες, με κάποιους επιβάτες να αναγκάζονται να κοιμηθούν στο πάτωμα του κεντρικού σταθμού της πόλης.
Άλλοι παρέμειναν επί ώρες σε τουλάχιστον 15 τραίνα που βρίσκονταν μεταξύ σταθμών, από αργά χθες ως νωρίς σήμερα το πρωί, με κάποιους να επιλέγουν να κατέβουν από το τραίνο και να περπατήσουν μέσα στο χιόνι για να φτάσουν σε έναν σταθμό.
Λόγω των ισχυρών ανέμων και των καταιγίδων βυθίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ μεταξύ της δυτικής Ιαπωνίας και του νησιού Ζεζού της Νότιας Κορέας. Δεκατρία από τα 22 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΗΠΑ: Ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας
ΔΙΕΘΝΗ
Νορβηγία: Η Επιτροπή Νόμπελ λέει ότι το όνομα του νικητή του βραβείου για την Ειρήνη το 2025 πιθανόν αποκαλύφθηκε νωρίτερα λόγω ψηφιακής κατασκοπείας
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιαπωνία: Άγνωστοι έκλεψαν βαλίτσες με 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο του Τόκιο
ΔΙΕΘΝΗ
Γάζα: Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα θα ξανανοίξει την Κυριακή, ανακοίνωσε το Ισραήλ-Αίτημα της Χαμάς να ξανανοίξει άμεσα η μεθοριακή διάβαση με την Αίγυπτο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 30/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή- "Προστατεύοντας τη φύση σε ένα κόσμο που αλλάζει"
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πτώση για τον χρυσό μετά το ιστορικό ράλι ανόδου
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία λόγω ψύχους ζητά ο Ντ. Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ Επεισοδιακές διαδηλώσεις στη Γαλλία- Συγκρούσεις με πυροσβέστες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες λεωφορείο ενώ κατευθυνόταν σε συνεργείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Λειβαδιά- Δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων