- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Al Jazeera κατέθεσε αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Σιρίν Αμπού 'Ακλεχ
ΔΙΕΘΝΗ
Η αγωγή κατατίθεται έπειτα από την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η νομική ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου, όπως ανέφερε στο Twitter το Al Jazeera.
Από τα πρώτα ονόματα του παναραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού στα παλαιστινιακά εδάφη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαΐου στην Τζενίν.
Η οικογένεια της δημοσιογράφου και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι δολοφονήθηκε από πρόθεση, απορρίπτοντας τους ισραηλινούς ισχυρισμούς πως τη σκότωσαν παλαιστίνιοι μαχητές, ή κατόπιν πως σκοτώθηκε πιθανόν από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.
Το Αλ Τζαζίρα κατηγορεί εξαρχής το Ισραήλ για τη δολοφονία.
Αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν πως στο σημείο όπου βρισκόταν η ανταποκρίτρια – από τις γνωστότερες διεθνώς, κάλυπτε το Μεσανατολικό για δυο δεκαετίες – και άλλοι δημοσιογράφοι δεν υπήρχαν παλαιστίνιοι μαχητές, ούτε εκτυλίσσονταν ανταλλαγές πυρών.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» πως η Σιρίν Αμπού Ακλεχ σκοτώθηκε από πυρά μέλους του.
Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Ακλεχ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 8/11/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 9/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανατροπή ΙΧ που προσέκρουσε σε δέντρο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στρατηγικός μετασχηματισμός MELTEN – «Συνεχής πρόοδος σε κίνηση»
- ΔΙΕΘΝΗ Αεροπορική τραγωδία στο Κεντάκι – 14 οι νεκροί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας – Παιδιά στους προσομοιωτές
- ΔΙΕΘΝΗ «Μύρισε» Χριστούγεννα