- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΟΗΕ: Βέτο της Ρωσίας στο ψήφισμα που καταδικάζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν από την ψηφοφορία. Οι υπόλοιπες δέκα χώρες ψήφισαν υπέρ.
Το κείμενο, που είχε συνταχθεί πριν από την υπογραφή της ενσωμάτωσης τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσία, καταδίκαζε τα «παράνομα δημοψηφίσματα» τα οποία «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια τροποποίηση του καθεστώτος αυτών των περιοχών» ούτε για την «ψευδοπροσάρτησή τους» στη Ρωσία. Καλούσε επίσης τη Μόσχα «να σταματήσει αμέσως» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να αποσύρει «πλήρως και άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της» από τη χώρα αυτή.
Η Κίνα και η Ινδία απείχαν και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Ρωσία έθεσε και πάλι βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε ένα ψήφισμα που καταδίκαζε την «επίθεση» της στην Ουκρανία.
«Εάν η Ρωσία εμποδίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του, θα ζητήσουμε από τη Γενική Συνέλευση, όπου κάθε χώρα διαθέτει μία ψήφο, να πει με σαφήνεια ότι είναι απαράδεκτο να επανασχεδιάζονται δια της βίας τα σύνορα», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Γαλλία: Αντιπαράθεση του ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Χ Ίλον Μασκ με τις γαλλικές αρχές σε συνέχεια της χθεσινής έρευνας στα γραφεία του Χ
ΔΙΕΘΝΗ
Νιγηρία: Τουλάχιστον 170 νεκροί σε επίθεση ενόπλων σε απομακρυσμένο χωριό στην πολιτεία Κουάρα
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 4/2/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 5/2/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Alpha
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας - Μηνύματα για την Αν. Μεσόγειο
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιδράσεις για την «Οδύσσεια» του Νόλαν - Μαύρη… η Ωραία Ελένη
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Άθλος μοναχών για την ειρήνη – Περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα
- ΔΙΕΘΝΗ Σκότωσε την αδερφή του – τον ενοχλούσε η μουσική του