- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νέες ανακαταλήψεις εδαφών στην ανατολική Ουκρανία ανακοινώνει το Κίεβο την πρώτη μέρα των δημοψηφισμάτων που διοργανώνει η Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ
«Ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε τη Γιατσκίβκα», ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο Ολεκσίι Γκρόμοφ, αξιωματούχος του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Η κατάληψη αυτής της τοποθεσίας στην ανατολική όχθη του ποταμού Οσκίλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τη συνέχιση μιας ουκρανικής αντεπίθεσης που έχει ήδη επιτρέψει στο Κίεβο να ανακαταλάβει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα στη γειτονική περιοχή του Χαρκόβου.
«Οι Ουκρανοί έχουν επίσης αποκαταστήσει τον έλεγχό τους σε θέσεις νότια του Μπαχμούτ», μια πόλη-κλειδί στην περιοχή του Ντονέτσκ που αποτελεί στόχο για εβδομάδες ρωσικών επιθέσεων, είπε ο Γκρόμοφ.
Τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση της Ρωσίας ξεκίνησαν σήμερα σε περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τη Μόσχα, δημοψηφίσματα που χαρακτηρίζονται «χαλκευμένα» από το Κίεβο και τη Δύση και σηματοδοτούν μια μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου