- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην ιρανική αστυνομία ηθών - Η Γερμανία θα θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ
Οι κυρώσεις αυτές «αποδεικνύουν τη σαφή δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν και σε όλον τον κόσμο», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στην ανακοίνωσή της.
«Η αστυνομία ηθών ευθύνεται για τον πρόσφατο θάνατο της Μαχσά Αμινί, 22 ετών, η οποία συνελήφθη και κρατήθηκε επειδή φέρεται να μην φορούσε το χιτζάμπ με τον ορθό τρόπο», σχολίασε το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του υπουργείου.
Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ κατήγγειλε «τη βάναυση επίθεση εναντίον των θαρραλέων γυναικών» που διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν. Την χαρακτήρισε μάλιστα «προσβολή στην ανθρωπότητα» και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο σκοπεύει να θέσει το ζήτημα των δικαιωμάτων των γυναικών στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη, μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights, που εδρεύει στο Όσλο, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στις πρόσφατες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Ιράν.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 9/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά με μαχαίρια και χειροβομβίδες- λήστευαν διανομείς στον Πειραιά
- ΔΙΕΘΝΗ Στο εδώλιο ο Εκρέμ Ιμάμογλου- Αντιμέτωπος με 2.300 χρόνια φυλάκισης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εισαγγελικός κόλαφος στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα ελαφρυντικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην εθνική οδό- Δυο τραυματίες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ρομά την έκλεψε και την έσυρε με το αυτοκίνητο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σεσημασμένος Σουδανός με χειροπέδες- Δεν μπορούν να τον απελάσουν: Το σχόλιο του Στ. Θεοδωράκη