- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Αναστασιάδης: Απόλυτη ικανοποίηση για την αναφορά στο Κυπριακό κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν
ΔΙΕΘΝΗ
Το Κυπριακό ηγέρθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ερωτηθείς αν έτυχε ενημέρωσης για το περιεχόμενο της, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διότι ο Πρωθυπουργός, ύστερα και από τον συντονισμό που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα, ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Βεβαίως και ενημέρωσης θα τύχω μόλις ο Πρωθυπουργός επιστρέψει».
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του μήνυμα προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «(μετέφερε) την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, των αποφάσεων του ΣΑ και βεβαίως των αρχών και αξιών της ΕΕ. Εξάλλου, η ευκαιρία δίδεται επ΄ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιράν: Κάλεσμα του εμβληματικού σιίτη κληρικού Μακαρέμ Σιραζί για την άμεση επιλογή ανώτατου ηγέτη
ΔΙΕΘΝΗ
Πεζεσκιάν: Το Ιράν θα αναστείλει πλήγματα σε γειτονικές χώρες εκτός κι αν προέλθουν επιθέσεις από αυτές
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 7/3/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένει σε επιφυλακή η Ελλάδα- Το σχόλιο του Δ. Βερύκιου για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή
- ΔΙΕΘΝΗ Κύπρος: "Φρούριο" το νησί- Σε κατάσταση επιφυλακής
- ΔΙΕΘΝΗ Σειρήνες και πόλεμος νεύρων- Καθημερινότητα τα καταφύγια
- ΔΙΕΘΝΗ Ιρανικά πλήγματα στις χώρες του Κόλπου- Ζήτησε συγνώμη ο Ιρανός Πρόεδρος
- ΔΙΕΘΝΗ Όγδοη ημέρα πολέμου- "Κόλαση" στην Τεχεράνη
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 8/3/2026