- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ξεκινά τη Δευτέρα η δωρεάν διάθεση self test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού SARS-CoV-2 την περίοδο των εορτών.
Συγκεκριμένα, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.
Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 12/1/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθηγητής Γ. Σωτηρόπουλος: Τιμήθηκε με το Οφίκκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλείνει 12 Φεβρουαρίου η Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ- Συγκάλυψη καταγγέλλει η αντιπολίτευση
- ΔΙΕΘΝΗ Απονεμήθηκαν οι "Χρυσές Σφαίρες"- Προάγγελοι των Όσκαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Εκατοντάδες οι νεκροί στο Ιράν- Εκατέρωθεν απειλές Ουάσιγκτον- Τεχεράνης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη περιοχή- Δυο τραυματίες στον Άγιο Δημήτριο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαφάνιση- μυστήριο: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα