• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Δοκιμαστικη πτηση drone στο Ρεμα της Χελιδονους για τη χαρτογραφηση περιοχων επικινδυνων για την εκδηλωση πλημμυρων

Δοκιμαστική πτήση drone στο Ρέμα της Χελιδονούς για τη χαρτογράφηση περιοχών επικίνδυνων για την εκδήλωση πλημμυρών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.11.2021 - 21:20

dronePY
Δοκιμαστική πτήση drone που θα χαρτογραφεί τις επικίνδυνες για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιοχές πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέμα της Χελιδονούς παρουσία των υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Το drone που παρουσιάστηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα συμβάλλει στην αποτύπωση περιοχών που εμφανίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, όπως για παράδειγμα ρεμάτων, με σκοπό να αξιολογείται η κατάστασή τους ώστε να επικουρείται από τους αρμόδιους η αποκατάστασή τους. Με την ακρίβεια καταγραφής, τέτοιου είδους drone μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη και στη διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές.

Όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μέσω της συνεργασίας του με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σκοπός είναι να αξιοποιηθούν και να διαχειριστούν τα νέα τεχνολογικά μέσα ώστε να επιτευχθεί η πρόληψη των φυσικών καταστροφών.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα με τον κ. Πιερρακάκη για να συντονιστούμε τα δύο υπουργεία σε μια σύγχρονη αντίληψη της διαχείρισης του κινδύνου και σε μια πολύ προχωρημένη αντίληψη πώς θα διαχειριστούμε τα νέα τεχνολογικά μέσα για να μπορέσουμε να προλάβουμε φυσικές καταστροφές και να περιορίσουμε με προετοιμασία και ετοιμότητα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών. Έχουμε δει τι θα μας δώσει η περιήγηση ενός drone, πόσο θα μας βοηθήσει στη διαχείριση αυτής της κρίσης τη συγκεκριμένη κρίσιμη στιγμή, αλλά κυρίως είναι πώς θα μας προετοιμάσει για να λάβουμε τα προληπτικά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη βοήθειά του σε όλους τους τομείς της διαχείρισης της κλιματικής κρίσης. «Από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός στη δημιουργία του νέου υπουργείου», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ενώ υπογράμμισε ότι το πρότζεκτ ΑΙΓΙΣ, που είναι το πρόγραμμα αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και ακολουθεί τη λογική του τριπτύχου της πρόληψης-προετοιμασίας/ετοιμότητας και ανθεκτικότητας, θα υλοποιηθεί με την απόλυτη συνεργασία των δύο υπουργείων.

«Το 112 ήταν μόνο η αρχή» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το υπουργείο του είναι από την πρώτη ημέρα αρωγός ευρύτερα στην αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας. «Είμαστε εδώ για να είμαστε αρωγοί στο πολύ σπουδαίο έργο που έχουν αναλάβει. Αυτό που κάναμε σήμερα είναι ότι από κοινού είδαμε πώς μπορούμε να εντάξουμε τα drones ευρύτερα στη στρατηγική τη δικιά του (σ.σ. υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας) και της ομάδας του, και αυτό είναι ένα από τα πολλά έργα από ένα πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα το οποίο έχουν τη στρατηγική και έχουμε συνδιαμορφώσει στο τεχνικό σκέλος. Θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και θα είμαστε μαζί», υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον μηχανικό τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών αεροσκαφών Βασίλη Μηλιώτη, το συγκεκριμένο drone, ελαφρού τύπου, ζυγίζει περίπου 6 κιλά, μπορεί να πετάξει μέχρι και 4.000 πόδια, στα 120 μέτρα (πτήσεις ανοιχτού τύπου) και μπορεί να πετάει έως και περίπου 2 ώρες και να καταγράφει. Έχει την ευελιξία να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα και να μετατρέπεται σε ένα drone fixed wing, δηλαδή να πετά ως ένα δελταπτέρυγο αεροσκάφος.

Την πρώτη δοκιμαστική πτήση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου.

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






ΣΧΕΤΙΚΑ

Προφυλακιστέος ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και παράνομη βιντεοσκόπηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 17:52

Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και  audio αγοράς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 15:35

Καραμπόλα στην Λ. Συγγρού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:56

Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα – Μέτρα από την αστυνομία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:54

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:52

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Προφυλακιστέος ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και παράνομη βιντεοσκόπηση

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 17:52

    Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και  audio αγοράς

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 15:35

    Καραμπόλα στην Λ. Συγγρού

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:56

    Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα – Μέτρα από την αστυνομία

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:54

    Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:52

    Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές - Ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ η «λεία»

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:42

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:40

    Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 14:52

    Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 10:21

    Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και  audio αγοράς

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.02.2026 - 15:35

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 12/02/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 12/02/2026
    • Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και  audio αγοράς
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνέδριο «All things radio 2026» - Η ετήσια συνάντηση της ελληνικής ραδιοφωνικής και  audio αγοράς
    • Καραμπόλα στην Λ. Συγγρού
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραμπόλα στην Λ. Συγγρού
    • Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα – Μέτρα από την αστυνομία
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα – Μέτρα από την αστυνομία
    • Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης
    • Καθίζηση στην Σανγκάη – Εργοτάξιο στο κενό
      ΔΙΕΘΝΗ Καθίζηση στην Σανγκάη – Εργοτάξιο στο κενό
    • Ιταλία: Παιδάκι δύο ετών κινδυνεύει να πεθάνει, λόγω λανθασμένης μεταμόσχευσης καρδιάς με κατεστραμμένο μόσχευμα
      ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Παιδάκι δύο ετών κινδυνεύει να πεθάνει, λόγω λανθασμένης μεταμόσχευσης καρδιάς με κατεστραμμένο μόσχευμα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026