- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Άλλη μια μέρα με άστατο και βροχερό καιρό σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
'Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα για μια ακόμη μέρα της εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Ιόνιο, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ αναμένονται χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων πιθανώς και στην Αττική.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και από τις μεσημεριανές ώρες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και σε περιοχές της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν του Ανατολικού Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά, κυρίως στα βόρεια, να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 11/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Ο Αρχάγγελος της Κρήτης" - Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Ξυλούρη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Φωτιές» από το εμπιστευτικό έγγραφο – Στα ύψη η πολιτική σύγκρουση
- ΔΙΕΘΝΗ 6 νεκροί στην Ελβετία – Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε λεωφορείο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίκη Χρυσής Αυγής – Ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλληψη 29χρονου στα Ιωάννινα- Παρίστανε τον μοναχό και τον αστυνομικό
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία- Νεκρή 50χρονη από δεκάδες μαχαιριές