• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Κατεπειγουσα ερευνα απο τον Εισαγγελεα ζητησε ο προεδρος της ΕΛΟΠ

Κατεπείγουσα έρευνα από τον Εισαγγελέα ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2021 - 12:58

arios pagos

Στο στόχαστρο σοβαρών καταγγελιών έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Στέργιος Λεωνάκης  θέλοντας να αποκατασταθεί η εικόνα την ομοσπονδίας ζήτησε αυτοβούλως από τον προϊστάμενο εισαγγελέα να διερευνηθούν όλες οι κατηγορίες κι αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν ή σε αντίθετη περίπτωση να ασκηθούν διώξεις σε όσους συκοφάντησαν την ομοσπονδία. 

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις από την αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου και τις κατηγορίες που ακούστηκαν και σε άλλα αθλήματα, είναι η πρώτη φορά που μια ομοσπονδία πηγαίνει η ίδια στον εισαγγελέα, καθώς επιθυμεί να διαλευκανθεί η υπόθεση και να μην «αιωρούνται σκιές και κατηγορίες εις βάρος της ΕΛΟΠ και της διοίκησης», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέργιος Λεωνάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ

Η ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με ιδιαίτερο αίσθημα υπευθυνότητας και θέλοντας να βάλει ένα τέλος στην... κατρακύλα που έχουν επιλέξει ορισμένοι να οδηγήσουν το άθλημα της Πάλης, ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα κατεπείγουσα έρευνα για όλα όσα έχουν καταγγελθεί και προσάψει στην ομοσπονδία και τα μέλη της το τελευταίο διάστημα. 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο και χωρίς να πράξει αμέσως τα δεοντα κατόπιν των βαρύγδουπων καταγγελιών όπως "εγκληματική οργάνωση" και άλλων εξωφρενικών "εκφράσεων" και γι' αυτό το λόγο διά του Προέδρου του ζήτησε από τον εισαγγελέα να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι καταγγελίες και κατηγορίες, ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν αξιόποινες πράξεις να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σε όλους τους ιθύνοντες. Παράλληλα,  ζητήθηκε από τον εισαγγελέα σε περίπτωση που θεωρηθούν αβάσιμες και ανυπόστατες οι ως άνω "κατηγορίες" να ασκηθούν διώξεις σε όσους συκοφάντησαν τόσο την ΕΛΟΠ, τα όργανά της και τα μέλη της όσο και το ίδιο το άθλημα της Πάλης. 

Η Διοίκηση της ΕΛΟΠ κινείται αποκλειστικά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας κι έχει ως μοναδικό της στόχο την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος. Είμαστε υπερήφανοι που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι εγγραφές νέων παιδιών, τα οποία προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια της Πάλης. Στόχος της ΕΛΟΠ είναι η διάδοση και προώθηση του αθλήματος, προστατεύοντας ταυτόχρονα το άθλημα και οποιονδήποτε ανήκει στην οικογένεια αυτή και κυρίως τα παιδιά της και τους νέους αθλητές της.  
Δεν θα επιτρέψουμε, επομένως, κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της ομοσπονδίας, της διοίκησης, των σωματείων, των προπονητών, των αθλητών και κατ’ επέκταση τη συνολική εικόνα του αθλήματος μας υπό το πρίσμα προσωπικών  συμφερόντων. 

Η δικαιοσύνη πλέον έχει το λόγο. Έχουμε δηλώσει και επαναλαμβάνουμε ότι συντασσόμεθα υπέρ της στάσης του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και κάθε ανθρώπου που θεωρεί χρέος του την εξυγίανση και τον αποκλεισμό φαινομένων τα οποία δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες. Η ΕΛΟΠ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είχε και δεν έχει σκοπό να κρύψει τίποτα "κάτω από το χαλί" κι ελπίζουμε με αυτή μας την κίνηση να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση κι όλες οι ομοσπονδίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Στεργιος Λεωνακης δήλωσε: «Βρέθηκα σήμερα στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας και ζήτησα κατεπείγουσα εξέταση και έρευνα, καθώς το ΔΣ δεν θέλει και δεν έχει σκοπό να αφήσει να αιωρούνται σκιές και κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος της ομοσπονδίας. Καταδικάζουμε κάθε μορφή αξιόποινης πράξης είτε αυτή είναι βία οποιασδήποτε μορφής, είτε συκοφαντικής δυσφήμισης.
Σε κάθε περίπτωση οι ένοχοι (όποιοι κι αν είναι αυτοί) θα κληθούν σύντομα να απολογηθούν στη δικαιοσύνη, η οποία θα έχει τον τελευταίο και ισχυρότερο λόγο κι οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε με σεβασμό στο έργο της, προβάλλοντας μόνο την αλήθεια» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΕΤΙΚΑ

Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 17:11

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 16:16

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:58

Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πλοία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:57

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:45

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΣΕΘ ζήτησε ο Κ. Κυρανάκης

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 17:11

    Σε εξέλιξη η ΕΔΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 16:16

    Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:58

    Υπό κράτηση παραμένει ο 55χρονος για την υπόθεση δολιοφθοράς σε γερμανικά πλοία

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:57

    Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:45

    Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας- Καταιγίδες, σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 15:45

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Αναχώρησε από τη Ρουμανία το α/φ του ΕΚΑΒ- Στο «Παπαγεωργίου» θα μεταφερθεί ο τραυματίας του τροχαίου με οπαδούς του ΠΑΟΚ

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 11:40

    Συνελήφθησαν επτά ανήλικοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ενηλίκων στο Ηράκλειο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 11:50

    Χίος: Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες- 15 νεκροί, 26 τραυματίες, εκ των οποίων, δυο λιμενικοί

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 14:47

    Θεσσαλονίκη: Τραγωδία με 17χρονο- Σύγκρουση με φορτηγό στη Σίνδο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 04.02.2026 - 14:37

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 4/2/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 4/2/2026
    • Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας- Συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Πολέμου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας- Συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Πολέμου
    • Στην "κατάψυξη" η Ευρώπη από το κύμα κακοκαιρίας
      ΔΙΕΘΝΗ Στην "κατάψυξη" η Ευρώπη από το κύμα κακοκαιρίας
    • Αρπαγή και δολοφονία 27χρονου- Νέο βίντεο-ντοκουμέντο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αρπαγή και δολοφονία 27χρονου- Νέο βίντεο-ντοκουμέντο
    • Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας- Καταιγίδες, σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας- Καταιγίδες, σκόνη και θυελλώδεις άνεμοι
    • 13χρονος έσωσε την οικογένειά του- Κολύμπησε τ,έσσερις ώρες για να ζητήσει βοήθεια
      ΔΙΕΘΝΗ 13χρονος έσωσε την οικογένειά του- Κολύμπησε τ,έσσερις ώρες για να ζητήσει βοήθεια
    • Ιταλία: Οικογενειακή τραγωδία μετά από καβγά- Σκότωσε την αδελφή του
      ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Οικογενειακή τραγωδία μετά από καβγά- Σκότωσε την αδελφή του
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026