- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Στον εισαγγελέα με εντολή Χρυσοχοΐδη οι αναρτήσεις με θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορές που αφορούν σε «θεωρίες συνομωσίας» για τον κορονοϊό, οι οποίες αναρτήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε μικρά site και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις αναφέρουν ότι η Covid-19 είναι «παραμύθι» επί της ουσίας και εκτός των άλλων παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.
Το υλικό ήδη εστάλη στον εισαγγελέα ο οποίος θα το αξιολογήσει και πιθανόν να διατάξει προκαταρκτική εξέταση.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 26/12/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Μαγικές εικόνες από τη NASA – Το ταξίδι του Αη Βασίλη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μαϊμού» τεχνικοί εξαπάτησαν 70χρονη στη Θεσσαλονίκη – Της άρπαξαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θάνατος 87χρονης στο Κολωνάκι το 2022- Συνελήφθη ο γιος της
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ – Ανήλικοι οδηγούσαν κλεμμένο ι.χ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απάντηση Ν. Δένδια στο τουρκικό υπουργείο άμυνας- «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Π. Διαμαντή – Δασκάλα στη Φουρνά Ευρυτανίας - Στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου