- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ελλάδα και Αίγυπτος κατέληξαν σε συμφωνία για την επανεκκίνηση του τουρισμού με άρση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες των δύο κρατών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι, και την οποία παρουσιάζει σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, αναφέρεται σχετικά.
Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 19/3/2026
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Youth Pass 150€ - Νέοι 18 και 19 ετών οι δικαιούχοι
- ΔΙΕΘΝΗ Αθλήτριες εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου – Επιστροφή στο Ιράν
- ΔΙΕΘΝΗ Εκλογές στη Βόρεια Κορέα - Θρίαμβος του Κιμ με 99,93%
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική μηνιγγίτιδα στην Αγγλία – 20 τα ύποπτα κρούσματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο – «Καραντίνα» και απόγνωση