- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ελλάδα και Αίγυπτος κατέληξαν σε συμφωνία για την επανεκκίνηση του τουρισμού με άρση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες των δύο κρατών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι, και την οποία παρουσιάζει σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο σε επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, αναφέρεται σχετικά.
Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 13/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Απόδραση» στα λουτρά Πόζαρ
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Συμμορίες πετούν καρότσια από γέφυρες
- ΔΙΕΘΝΗ Η μάχη του Βασιλιά Καρόλου – Tηλεοπτικό μήνυμα για την ασθένειά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ" - «Ιπτάμενοι» πυροσβέστες μοίρασαν δώρα στους μικρούς ήρωες της ζωής
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανάρπαστα τα φυσικά έλατα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια – Σοκαριστικό θέαμα στο Μαύρο Λιθάρι