- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Απομακρύνονται προληπτικά οι μπλε κάδοι που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία, καθώς παρατηρήθηκε μη ορθή χρήση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, «κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων που προκύπτουν από υγειονομικές μονάδες θα οδηγούνται στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ)».
«Δυστυχώς», σύμφωνα με το υπουργείο, «παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες ότι σε ορισμένα νοσοκομεία δεν γίνεται ορθή χρήση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης, των κάδων δηλαδή που προορίζονται για να πετούν οι πολίτες συσκευασίες χαρτιού, πλαστικού, και αλουμινίου, μεταξύ άλλων».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, «υπάρχουν αναφορές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταλήγουν σε αυτούς τους κάδους ιατρικά απόβλητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19 στους εργαζομένους των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα απόβλητα αυτά».
Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, με παράλληλη τροποποίηση των δρομολογίων αποκομιδής των μπλε κάδων, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της ανακύκλωσης στη χώρα, εξασφαλίζοντας την προστασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 5/3/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 6/3/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Tik tok Alpha: Αυστραλία: Αξονική σε αιωνόβια χελώνα
- ΔΙΕΘΝΗ Αυτοκίνητο έπεσε σε ποτάμι – Δραματική διάσωση 19χρονης
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Ιτέα με υδροπλάνο – Πρώτη δοκιμαστική πτήση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόψε οι «Πρωταγωνιστές» τον Όλυμπο - Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τελεσίγραφο» ΣτΕ στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές- Ζητά τον φάκελο παρακολούθησης του Θ. Κουκάκη