- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Εισαγγελία: Με βάση το υλικό που μας υποβλήθηκε η δίωξη στους συλληφθέντες στο Κουκάκι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία.
Αναλυτικά, η Εισαγγελία τοποθετείται ως εξής:
«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διώξεις θα έπρεπε να ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι πλημμελήματα.
Στο μεταξύ, νέες στολές κι επιχειρησιακό εξοπλισμό θα προμηθευτούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης τριών κτηρίων στο Κουκάκι, μετά τις φθορές που υπέστησαν στη διάρκεια των επεισοδίων.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 2/4/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Μεγάλη Πέμπτη για τους Καθολικούς- Η Τελετή του Νιπτήρος
- ΔΙΕΘΝΗ Ιστορική αποστολή της NASA- Σε τροχιά ο "Artemis II"
- ΔΙΕΘΝΗ Απατεώνες στο Έβερεστ- Δηλητηρίαζαν ορειβάτες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βέροια: Δεν τα κατάφερε ο 7χρονος μετά από πτώση από μεγάλο ύψος
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη Σ. Αραβία ο Νίκος Δένδιας- Επισκέφτηκε την ελληνική ομάδα Patriot