- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 24/9 αποφάσισε να κηρύξει το ΕΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο κτίριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας για τυχόν διευκρινίσεις, καθώς και να συνταχθεί υπόμνημα με τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας «που θα εκφράζει την αντίθεση του ΕΚΑ και τις θέσεις του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο», να κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και να κοινοποιηθεί προς τα σωματεία-μέλη του.
Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 15/11/2025
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Παν. Καραΐσκος στον ALPHA- Μαραθωνοδρόμος και στη ζωή
- ΔΙΕΘΝΗ Ο θρύλος του Ντ. Μπόουι- Νέο βιβλίο και ντοκιμαντέρ για το έργο του
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Έσοδα από τον αδήλωτο χρυσό- Σχέδιο φορολόγησης εξετάζει η Τζ. Μελόνι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φαράγγια Σαρανταπόρου- Γιγαντιαίος ιστός από χιλιάδες αράχνες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεσσαλονίκη: Εθελοντές και φοιτητές καθαρίζουν το Δέλτα Αξιού
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έλληνες φοιτητές σώζουν τα πλατάνια- Σχεδίασαν ενέσιμη θεραπεία