• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Τα επομενα 24ωρα η αποφαση του Πειθαρχικου Συμβουλιου για τη δημαρχο Κασσανδρας

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22.01.2025 - 13:45

Distixima_Luna_Park_I1

Ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών, βρέθηκε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον περασμένο Αύγουστο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος. Εκτός από τη δήμαρχο ελέγχεται πειθαρχικά και η αντιδήμαρχος Κασσάνδρας, Γερακίνα Μπενίση. Την παραπομπή των δύο αιρετών είχε ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης με το ερώτημα τη αργίας. Η ετυμηγορία του Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τρεις ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και δύο αιρετούς, αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη, από φίλους και συγγενείς του 19χρονου, αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η δήμαρχος Κασσάνδρας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε ενημερωθεί για την επικινδυνότητα του λούνα παρκ. «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να γνώριζα για τους κινδύνους και να μην έκλεινα την επιχείρηση. Ξέρω τι θα πει να χάνεις παιδί. Εάν είχα την παραμικρή ευθύνη δεν θα ήμουν τώρα εδώ», ανέφερε η κ. Χαλκιά.

Περαιτέρω, επικαλέστηκε ελλείψεις στη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου κι ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ. Η αναφορά της περί υποστελέχωσης προκάλεσε το σχόλιο του προεδρεύοντος -του προέδρου Εφετών, ο οποίος σχολίασε ότι εάν ήταν στη θέση της «θα παραιτούμουν».

Όσον αφορά σε έγγραφο που φέρεται να απέστειλε έναν μήνα πριν από το δυστύχημα η ΕΛ.ΑΣ. -και διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου- με το οποίο ενημέρωνε ότι το λούνα παρκ λειτουργεί άνευ αδείας (μη γνωστοποίηση λειτουργίας), είπε ότι έλαβε γνώση για την ύπαρξή του μετά το συμβάν. «Δεν ήταν κατεπείγον το έγγραφο. Όταν πήγε η αστυνομία να ελέγξει το λούνα παρκ δεν αξιολόγησε την επικινδυνότητά του. Καθημερινά ο δήμος λαμβάνει 500 - 800 έγγραφα. Το συγκεκριμένο έγγραφο πήγε στο αρμόδιο τμήμα για τις περαιτέρω ενέργειες» είπε, τονίζοντας ότι με δεδομένο ότι δεν μνημονεύονταν διαπιστώσεις ή επισημάνσεις όσον αφορά τους κινδύνους λειτουργίας της επιχείρησης, καταλογίστηκε διοικητική παράβαση. «Έτσι όπως ήταν το έγγραφο δεν μπορούσα να κάνω κάτι, δεν είχε γνωστοποίηση», πρόσθεσε.

Οι τοποθετήσεις της δημάρχου προκάλεσαν την αντίδραση του πατέρα του 19χρονου, Γιώργου Καμπαϊλη. «Παραμυθιάζει τον κόσμο», σχολίασε ο ίδιος όσο ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, ενώ εξεταζόμενος από το Συμβούλιο καταλόγισε ευθύνες στις δύο αιρετές για τον θάνατο του γιου του. «Πήραμε το παιδί μας σε φέρετρο, έχουν ευθύνες τις οποίες καλείται να αποδώσει η Ποινική Δικαιοσύνη», είπε και κάλεσε τους δικαστές του Πειθαρχικού Συμβουλίου να επιβάλουν την μέγιστη των ποινών.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση, οι δύο παραπάνω αιρετές ελέγχονται και ποινικά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η προκαταρκτική εξέταση που είναι σε εξέλιξη με εντολή εισαγγελέα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα: στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τη σύζυγό του, στον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και στον μηχανικό που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας. Ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Διώκονται -ανάλογα με την περίπτωση- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και απλή συνέργεια στις συγκεκριμένες πράξεις.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X) 





ΣΧΕΤΙΚΑ

ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:27

Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:24

Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:15

Δηλητηρίαση ζευγαριού από μανιτάρια- Γλίτωσαν τη μεταμόσχευση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:10

Χειροπέδες σε 22χρονο στη Νέα Σμύρνη- Λήστευε και έκλεβε

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:09

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:27

    Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:24

    Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:15

    Δηλητηρίαση ζευγαριού από μανιτάρια- Γλίτωσαν τη μεταμόσχευση

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:10

    Χειροπέδες σε 22χρονο στη Νέα Σμύρνη- Λήστευε και έκλεβε

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:09

    Άλμα πληθωρισμού- Σχεδόν διπλασιάστηκε τον Οκτώβριο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:06

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε φορτηγό- Τραυματίστηκε έγκυος στην Πάτρα

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:02

    Οι υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου- Μήνας πληρωμών

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:05

    Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 20:15

    Αποκλείστηκε και πάλι το τελωνείο Ευζώνων από αγρότες

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 02.12.2025 - 15:20

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 2/12/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 2/12/2025
    • ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ ALPHA: Η σταθερή δύναμη της τηλεθέασης- Πρώτος τον Νοέμβριο, πρώτος στη χρονιά, πρώτο τη σεζόν
    • Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Μόνικα Μπελούτσι στο θέατρο "ΠΑΛΛΑΣ"- Συζήτηση για τη Μαρία Κάλλας
    • Κινηματογραφικά βραβεία Gotham- Διάσημοι στο κόκκινο χαλί
      ΔΙΕΘΝΗ Κινηματογραφικά βραβεία Gotham- Διάσημοι στο κόκκινο χαλί
    • Σόου στη Φινλανδία- "Χέβι Μέταλ" ο πρέσβης της Ταιβάν
      ΔΙΕΘΝΗ Σόου στη Φινλανδία- "Χέβι Μέταλ" ο πρέσβης της Ταιβάν
    • Παρουσίαση  του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Θεοδωράκη- Α. Βουρβούλια- "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας"
    • Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας- Βαρόμετρο η παρουσίαση της "Ιθάκης"
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025