• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Στην πλατφορμα arogi.gov εχουν υποβληθει πανω απο 15.000 αιτησεις

Στην πλατφόρμα arogi.gov έχουν υποβληθεί πάνω από 15.000 αιτήσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.09.2023 - 21:19

slider_farkadona_plimires_spiti_exo_int

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία από όλους τους εμπλεκόμενους και τα σημεία των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Όπως είπε ο κ. Καμπούρης, μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα arogi.gov.gr παραπάνω από 15.000 αιτήσεις οι οποίες είναι οριστικοποιημένες και 4.671 προσωρινές αιτήσεις. «Συνεχίζεται ταυτόχρονα το έργο της απόδοσης της κρατικής αρωγής με βάση το πλαίσιο της κρατικής αρωγής το οποίο έχουμε θεσπίσει. Βασικό εργαλείο για την κρατική αγωγή και την απόδοση της είναι η πλατφόρμα arogi.gov.gr η οποία έχει τεράστια αποδοχή από τους πληγέντες συμπολίτες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν υποβληθεί παραπάνω από 15.000 αιτήσεις οι οποίες είναι οριστικοποιημένες και 4.671 προσωρινές αιτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα συνεχίζεται και το έργο της περιφέρειας, η οποία έχει την αρμοδιότητα της καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις και ειδικά στο ενεργητικό των επιχειρήσεων. 

Ειδικότερα, όπως τόνισε, έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια 3.811 αιτήσεις και έχουν υλοποιηθεί πάνω από 1.500 αυτοψίες. 

Ακόμη, επισήμανε ότι «ταυτόχρονα, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την ενημέρωση των συμπολιτών μας, έχουν ενεργοποιήσει ένα τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131331300, το οποίο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδος από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι» και συμπλήρωσε ότι η λειτουργία του κέντρου έχει επεκταθεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Στο τηλεφωνικό αυτό κέντρο εργάζονται έμπειρα στελέχη της γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και της Κρατικής Αρωγής, δίνοντας οδηγίες ακόμη και για πρακτικά θέματα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί για την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και γενικότερα για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής. Ταυτόχρονα συνεχίζεται το έργο της καταγραφής των ζημιών από τα ειδικά συνεργεία της γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν υλοποιηθεί πάνω από 10.200 αυτοψίες σε 6 περιφερειακές ενότητες της χώρας», σημείωσε ο κ. Καμπούρης.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, ενημέρωσε ότι έχουν αποτυπώσει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο οι ιδιώτες «έχουν τη δυνατότητα και την αγνή διάθεση να προσφέρουν κάποια χρήματα προς όφελος των συμπολιτών μας με τη μορφή δωρεάς», όπως είπε.

«Προσπαθούμε με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε κάποια ασφαλή και αξιόπιστα εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της οικονομικής ενίσχυσης των συμπολιτών μας. Θα ήθελα εδώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ύπαρξη αυτού του λογαριασμού με κανέναν τρόπο δεν θέλει να υποκαταστήσει την υποχρέωση που έχει το κράτος να βοηθήσει και να μεριμνήσει για τους πληγέντες συμπολίτες του, αλλά έρχεται σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τα κονδύλια τα οποία έχουν κινητοποιηθεί από το κράτος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να συνδράμουν στη στήριξη των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και των αγροτών μας και να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποδοτικότερα τις υποδομές και το φυσικό μας πλούτο», υπογράμμισε ο κ. Καμπούρης. Τέλος, επισήμανε ότι μαζί με το έργο της καταγραφής των ζημιών και της υποδοχής των αιτήσεων υπάρχει και το έργο της διασταύρωσης όλων των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλουν οι πολίτες όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να διασταυρωθούν οι αιτήσεις και να λάβουν την κρατική αγωγή αυτοί οι οποίοι πραγματικά τη δικαιούνται.

«Αν παρ' ελπίδα στις ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες διαπιστωθεί ότι κάποιοι έχουν πάρει ποσά της κρατικής αγωγής τα οποία δεν δικαιούνται, αυτά θα καταβληθούν πίσω ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παραμένουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας τιμώντας πάντοτε το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





ΣΧΕΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Το θάνατο βρέφους τριών μηνών ερευνά η αστυνομία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 21:32

Έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη της εταιρείας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 20:50

Εισαγγελέας για τον σπασμένο αγωγό της ΕΥΑΘ στην Θεσσαλονίκη- Άγιο είχαν τέσσερις εργαζόμενοι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 20:15

Ζωή από το θάνατο- Δώρισαν τα όργανα 40χρονου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 19:58

Εξαφάνιση στον Κορυδαλλό- Νέος συναγερμός για 16χρονη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 19:56

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Θεσσαλονίκη: Το θάνατο βρέφους τριών μηνών ερευνά η αστυνομία

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 21:32

    Έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη της εταιρείας

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 20:50

    Εισαγγελέας για τον σπασμένο αγωγό της ΕΥΑΘ στην Θεσσαλονίκη- Άγιο είχαν τέσσερις εργαζόμενοι

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 20:15

    Ζωή από το θάνατο- Δώρισαν τα όργανα 40χρονου

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 19:58

    Εξαφάνιση στον Κορυδαλλό- Νέος συναγερμός για 16χρονη

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 19:56

    Συλλήψεις νεαρών για 13 ληστείες- Έκρυβαν τα όπλα δίπλα σε σχολείο

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 19:55

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Θεσσαλονίκη: Το θάνατο βρέφους τριών μηνών ερευνά η αστυνομία

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 27.01.2026 - 21:32

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 27/1/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 27/1/2026
    •  Υψηλή μόδα στο Παρίσι
      ΔΙΕΘΝΗ Υψηλή μόδα στο Παρίσι
    • Ολοκληρώθηκε η προεδρική θητεία του Θεόδ. Ρουσσόπουλου- Αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολοκληρώθηκε η προεδρική θητεία του Θεόδ. Ρουσσόπουλου- Αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης
    • Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Κρίσιμη συνάντηση
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Κρίσιμη συνάντηση
    • Εμπορική συμφωνία ΕΕ- Ινδίας- Βλέπουν νέα Mercosur για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
      ΔΙΕΘΝΗ Εμπορική συμφωνία ΕΕ- Ινδίας- Βλέπουν νέα Mercosur για τις αυτοκινητοβιομηχανίες
    •  Με αναπηρικό αμαξίδιο ο Μ. Σουμάχερ, δώδεκα χρόνια μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε
      ΔΙΕΘΝΗ Με αναπηρικό αμαξίδιο ο Μ. Σουμάχερ, δώδεκα χρόνια μετά το ατύχημα που τον καθήλωσε
    • Νίκος Ανδρουλάκης- Νέο εσωκομματικό μήνυμα
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νίκος Ανδρουλάκης- Νέο εσωκομματικό μήνυμα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026