ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ
Super Κατερίνα
10:00
Ζέστη επικράτησε σήμερα από το πρωί με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 24 βαθμούς στην Καλαμάτα και την Ιεράπετρα.
Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, κύμα αφρικανικού καύσωνα θα πλήξει τη χώρα μας και μάλιστα θα έχει και διάρκεια!
Αναλυτικότερα για αύριο Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε λίγη συννεφιά η οποία στα Β/Δ θα δώσει μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς και βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ.
Επιπλέον, ηλιοφάνεια προβλέπεται στο θεσσαλικό κάμπο.
Παράλληλα ,γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανό στη Στερεά και στην Πελοπόννησο. Ο υδράργυρος έως 41 βαθμούς στα δυτικά και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ .Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς.
Ομοίως στα Χανιά ,στο Ηράκλειο , στο Ρέθυμνο και στα νότια θα έχει αίθριο ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς
Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Νοτιάδες μέχρι 4 μποφόρ στο Θερμαϊκό ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι στους 38 βαθμούς.
Την Τετάρτη περιμένουμε αίθριες καιρικές συνθήκες σε όλη την επικράτεια.
Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς στα ηπειρωτικά.
Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Τέλος για τη συνέχεια θα συνεχιστούν οι καυσωνικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.