Ο καιρός τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Περιγραφή δελτίου

Με άστατο καιρό αλλά και διαστήματα βελτίωσής του θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Νέα μεταβολή περιμένουμε από την Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες, σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά βαθμιαία την Τετάρτη και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Την Πέμπτη το κρύο θα παραμείνει, όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. 

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα: 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλονίκη αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές βροχές νωρίς το πρωί και το θερμόμετρο από 9 έως 15 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, παροδικές βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά με γρήγορη βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς. 

Στην Πάτρα, παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. 

Στην Πελοπόννησο, βροχές και τοπικές καταιγίδες με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος από 7 έως 18 βαθμούς. 

Στα Κύθηρα, λίγες παροδικές βροχές και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς. 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες με εξασθένηση. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.

 Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι. Άνεμοι νότιοι έως 9 μποφόρ στα βόρεια και η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές το πρωί. Ο υδράργυρος από 4 έως 18 βαθμούς. 

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις με πιθανές βροχές νωρίς το πρωί. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.