Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/03 στις 22:10

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/03 στις 22:10

THE PRINCESS DIARIES

Ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2001

Σκηνοθεσία: Γκάρυ Μάρσαλ
Σενάριο: Τζίνα Γουέντκος (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μεγκ Κάμποτ)
Ηθοποιοί: Αν Χάθαγουεϊ, Τζούλι Άντριους, Χέκτορ Ελιζόντο, Χίδερ Ματαράτζο, Μάντυ Μουρ, Ρόμπερτ Ζβάρτσμαν
Διάρκεια: 105 λεπτά

Η ήσυχη ζωή της Μία Θερμόπολις, μιας συνηθισμένης και μάλλον ντροπαλής δεκαεξάχρονης μαθήτριας, που ζει μια ήσυχη έως αδιάφορη με τη μητέρα της και την αγαπημένη της γάτα, αναστατώνεται όταν μαθαίνει έκπληκτη ότι στην πραγματικότητα είναι… πριγκίπισσα και μάλιστα διάδοχος του θρόνου στο μικρό και απόμακρο ευρωπαϊκό κρατίδιο της Γενοβίας! Παρά την αρχική της αντίδραση, όταν μαθαίνει τα νέα από την γιαγιά της, βασίλισσα Κλαρίς Ρενάλντι – που η Μία ελάχιστα γνώριζε, δεν έχει πολύ χρόνο να το σκεφτεί. Πρέπει σύντομα να εκπαιδευτεί στα νέα της βασιλικά καθήκοντα, να αποκτήσει νέους τρόπους και νέες συνήθειες. Κάτι, που όμως θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, αφού το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα της δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, ακόμα και αν αυτά είναι… βασιλικά! Η βασίλισσα Κλαρίς, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να την πείσει με κάθε τρόπο…

• Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Αν Χάθαγουεϊ, σε έναν ρόλο εντυπωσιακής μεταμόρφωσης, από τον σκηνοθέτη του «Pretty Woman» και του «Η Νύφη το ‘σκασε».
• Η ταινία σηματοδοτεί επίσης την θριαμβευτική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη της Τζούλι Άντριους («Μαίρη Πόππινς», «Η Μελωδία της Ευτυχίας») μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.
• Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, που αγαπήθηκε από το κοινό και οδήγησε στη παραγωγή του ομώνυμου σίκουελ.
• Η διάσημη αλλαγή εμφάνισης (makeover) της Αν Χάθαγουεϊ για τις ανάγκες του ρόλου της, θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία του είδους της κομεντί.