Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 25/04 στις 21:50

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 25/04 στις 21:50

THE INCREDIBLES (Μεταγλωττισμένο)

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2004

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ
Σενάριο: Μπραντ Μπερντ
Φωνές μεταγλώττισης: Δημήτρης Σταρόβας, Σμαράγδα Καρύδη, Τηλέμαχος Κρεβάιχας, Νέστορας Κοψίδας, Σταύρος Μαυρίδης, κ.α.
(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλυ Χάντερ, Σάρα Βάουελ, Σπένσερ Φοξ, Τζέισον Λη, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ελίζαμπεθ Πένια, κ.α.)
Διάρκεια: 103 λεπτά

Ο σούπερ-ήρωας Ρόμπερτ Παρ, γνωστός και ως κύριος Απίθανος, μαζί με τη γυναίκα του Έλεν, την περίφημη γυναίκα-λάστιχο και τα τρία παιδιά τους με τις δικές τους υπερφυσικές ικανότητες αναγκάζονται από το κρατικό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν την πιο… φυσιολογική και συμβατική ζωή που μπορεί κανείς να φανταστεί, ως ποινή για ζημιές που διέπραξαν στο παρελθόν. Όμως, ο κύριος Απίθανος πλήττει αφόρητα ως ασφαλιστής που ζει στα προάστια. Παρότι λοιπόν δε βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, δεν θα διστάσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μιας μυστηριώδους γυναίκας, που τον καλεί σε ένα μακρινό νησί στο πλαίσιο μιας τολμηρής αποστολής. Φυσικά θα τον ακολουθήσει ολόκληρη η οικογένεια, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ταξιδεύουν προς μια… καλοστημένη παγίδα με απρόβλεπτη εξέλιξη.

• «Οι Απίθανοι» υπήρξαν για ένα διάστημα η πιο σύνθετη ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε ποτέ από τα στούντιο της Pixar. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ταινίας ήταν και η δημιουργία αληθοφανούς δέρματος, μαλλιών και ρούχων για το καστ των ανθρώπινων χαρακτήρων. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της Pixar που οι χαρακτήρες έχουν μυς! Μια νέα προσέγγιση ακολουθήθηκε για να αποδοθεί το μυϊκό σύστημα, που επιτρέπει τέντωμα, φούσκωμα, συστροφή. Επιπλέον, η τεχνική ομάδα έπρεπε να επινοήσει έναν αληθοφανή τρόπο για να απεικονίσει τα μαλλιά, ειδικά για τον χαρακτήρα της Βιολέτας, και την κίνησή τους. Τα μαλλιά δημιουργήθηκαν από εκατομμύρια μεμονωμένα νήματα, χωρισμένα σε πολλά στρώματα.

• Μεταξύ άλλων βραβείων, κέρδισε το Όσκαρ® Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Ήχου, ενώ υπήρξε υποψήφια για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο και Sound Editing.