Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ

Mε τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 09:00

Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε τα προβλήματα μνήμης με τις μεγαλύτερες ηλικίες και τα γηρατειά. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς, όπως υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες, η μνήμη αρχίζει να εξασθενεί από πολύ νωρίτερα.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 09:00, αναλύονται όλοι οι λόγοι που μας κάνουν να ξεχνάμε, από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, το στρες και την τεχνολογία έως και τα γονίδια και συγκεκριμένες παθήσεις. Η δημοσιογράφος Μαρία Λεμονιά, ένα από τα «κακά κορίτσια» του ραδιοφώνου, βρίσκεται στο στούντιο και καταθέτει τη δική της εμπειρία με τον πατέρα της που είχε άνοια αλλά και όλα όσα κάνει για να ενισχύσει τη μνήμη της.

Στην ενότητα της ψυχολογίας βλέπουμε τις επιπτώσεις – αρνητικές και θετικές- των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην ενότητα της διατροφής δίνεται απάντηση στο ερώτημα εάν υπάρχει υγιεινό burger. Επίσης, παρακολουθούμε ένα ενδιαφέρον βίντεο για τη λογοθεραπεία στα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, τα λευκά προϊόντα στη διατροφή μας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Η ζάχαρη, το αλάτι και το λευκό αλεύρι εξετάζονται από τους ειδικούς και τα νεώτερα στοιχεία προβληματίζουν…


Τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τα λευκά προϊόντα στη διατροφή μας παρουσιάζονται στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη,
την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 09:00. Μύθοι καταρρίπτονται και νέες αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια. Στο στούντιο βρίσκεται ο αγαπημένος μάγειρας Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μεταξύ άλλων δίνει χρήσιμες συμβουλές για να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το λευκό αλεύρι χωρίς να στερηθούμε τη γεύση τους.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται τρία ακόμη θέματα: τι φταίει όταν δεν έχουμε ερωτική επιθυμία, πως θα προστατευτούμε από ιούς και μικρόβια, ενώ προτείνονται εύκολες συνταγές για σπιτικά καλλυντικά.