- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
06/07/25
O Άκης Πετρετζίκης μας εύχεται «καλό καλοκαίρι», με ένα πανεύκολο και πολύ ταξιδιάρικο μενού. Ξεκινάει από τη Βουλγαρία, για να φτιάξει τυρόπιτα μπανίτσα, μια πολύ χαρακτηριστική πίτα της χώρας με λίγα υλικά, πολλή γεύση και μια παράδοση που περνάει από γιαγιά σε εγγόνι και από γειτονιά σε γειτονιά. ...
O Άκης Πετρετζίκης μας εύχεται «καλό καλοκαίρι», με ένα πανεύκολο και πολύ ταξιδιάρικο μενού.
Ξεκινάει από τη Βουλγαρία, για να φτιάξει τυρόπιτα μπανίτσα, μια πολύ χαρακτηριστική πίτα της χώρας με λίγα υλικά, πολλή γεύση και μια παράδοση που περνάει από γιαγιά σε εγγόνι και από γειτονιά σε γειτονιά. Πρώτα, ανακατεύει γιαούρτι, αυγά, φέτα, αλάτι και πιπέρι και ύστερα αλείφει ταψί με βούτυρο, στρώνει δύο φύλλα κρούστας για πίτες, βάζει γέμιση, απλώνει κατά μήκος, πασπαλίζει με βούτυρο, ρολάρει και τοποθετεί στο κέντρο του ταψιού σε σχήμα σαλιγκαριού.
Επαναλαμβάνει τη διαδικασία άλλες 4 φορές, περιχύνει με βούτυρο όλα τα φύλλα, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ταξιδεύει στην Τήνο και φτιάχνει τα γεμιστά του νησιού, μια υπέροχη συνταγή με λίγα υλικά, χωρίς ρύζι αλλά μοναδική γεύση. Αρχικά, κόβει οριζόντια μια φέτα από την κάτω πλευρά μιας ντομάτας, το αφαιρεί κάνοντας ένα μικρό άνοιγμα, βγάζει προσεκτικά τη σάρκα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία για άλλες 9 ντομάτες. Κατόπιν, σοτάρει κρεμμύδι και σκόρδο με ζάχαρη, προσθέτει το εσωτερικό της ντομάτας και σιγοβράζει. Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέτει αυγά, τυρί, φρυγανιά, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Γεμίζει τις ντομάτες, βάζει βούτυρο και το καπάκι, περιχύνει με ζουμί, πασπαλίζει με φρυγανιά, ψήνει και σερβίρει με ζουμί, φρέσκα μυρωδικά και πιπέρι.
Για τελευταία συνταγή της σεζόν, ο Άκης φτιάχνει μια πανεύκολη σοκολατένια τάρτα με παγωτό, ένα γλυκό που δεν χρειάζεται πολλά λόγια αλλά μόλις 4 υλικά, ένα από τα οποία είναι το παγωτό. Χτυπάει στο μούλτι γεμιστά μπισκότα με βούτυρο, απλώνει το μείγμα σε ταρτιέρα, κάνοντας γείσο, ισιώνει με ένα ποτήρι και βάζει στην κατάψυξη. Βάζει παγωτό με μπισκότα σε ένα μπολ, το λιώνει με ένα πηρούνι, το απλώνει πάνω στη βάση και το βάζει ξανά στην κατάψυξη. Ξεφορμάρει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με σαντιγί και δυόσμο, λέγοντας «καλό καλοκαίρι" με τον πιο γλυκό τρόπο.
05/07/25
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού ένα μπουγιουρντί, χαρακτηριστικό βορειοελλαδίτικο φαγητό, γεμάτο με μνήμες από Ανατολή που προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε τραπέζι. Πρόκειται για τον απόλυτο μεζέ της Βόρειας Ελλάδας, ζουμερό, λαχταριστό, πικάντικο και χορταστικό. Αρχικά, σε μπολ, ανακατεύει ζάχαρη, μπούκοβο, ...
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού ένα μπουγιουρντί, χαρακτηριστικό βορειοελλαδίτικο φαγητό, γεμάτο με μνήμες από Ανατολή που προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε τραπέζι. Πρόκειται για τον απόλυτο μεζέ της Βόρειας Ελλάδας, ζουμερό, λαχταριστό, πικάντικο και χορταστικό. Αρχικά, σε μπολ, ανακατεύει ζάχαρη, μπούκοβο, ρίγανη και ελαιόλαδο. Προσθέτει κομμένα ντοματίνια, πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύει. Βάζει το μισό μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος, σπάει τη φέτα από πάνω, προσθέτει το υπόλοιπο μείγμα, καλύπτει με αλουμινόχαρτο και ψήνει. Ξεσκεπάζει, πασπαλίζει με κασέρι, συνεχίζει το ψήσιμο και σερβίρει με φρυγανισμένο ψωμί.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ρολό γεμιστό με σάλτσα ντομάτας, ένα οικογενειακό φαγητό που μετατρέπεται σε comfort food, με πολύ απλά βήματα. Πρώτα, σοτάρει κρεμμύδι και σκόρδο με ελαιόλαδο, κι έπειτα προσθέτει αλάτι, πιπέρι, και ζάχαρη. Ρίχνει ντομάτα, ρίγανη, νερό, ζωμό λαχανικών, σιγοβράζει και στο τέλος προσθέτει μαϊντανό. Σε δεύτερο στάδιο ετοιμάζει τον κιμά, τρίβοντας και στραγγίζοντας κρεμμύδι και αναμειγνύοντάς το με ξίδι, φρυγανιά, μαϊντανό, τυρί, αυγά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Απλώνει δύο λαδόκολλες, τοποθετεί το μείγμα του κιμά, το ανοίγει, απλώνει τα 2/3 της σάλτσας, τυλίγει με τη βοήθεια της λαδόκολλας και κλείνει σε σχήμα καραμέλας. Μεταφέρει σε ταψί με σχάρα, ψήνει για 1 ώρα, ξεσκεπάζει, απλώνει την υπόλοιπη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μεταφέρει ξανά στον φούρνο για ακόμη μισή ώρα. Αφαιρεί από τον φούρνο και σερβίρει με πουρέ και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για γλυκό, ο Άκης επιλέγει μια πολύ δημιουργική συνταγή: ψητά νεκταρίνια με crumble φουντουκιού και παγωτό. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που απογειώνει τη φρεσκάδα και τη γεύση, σε ένα ιδιαίτερα ανατρεπτικό αποτέλεσμα. Ξεκινάει χτυπώντας στο πολυκοπτικό φουντούκια, ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο, βανίλια, και αλάτι και ψήνοντας το μείγμα στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Συνεχίζει ετοιμάζοντας τα νεκταρίνια, κόβοντάς τα σε κομμάτια, πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη και καραμελώνοντάς τα σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Γυρίζει τα νεκταρίνια με τσιμπίδα, σβήνει με κονιάκ, προσθέτει βούτυρο, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα, αλάτι και ανακατεύει. Σπάει το crumble, το βάζει σε πιάτο, και το σερβίρει με παγωτό, τα νεκταρίνια, το ζουμί από το ψήσιμο και φρέσκο δυόσμο.
29/06/25
Ξεκινάει με έναν γαύρο, αλλά όχι έναν οποιονδήποτε γαύρο, τον τηγανητό γαύρο τον δικό του, όπως εκείνος τον φτιάχνει, με μυστικά γεύσης που μοιράζεται, όπως πάντα, απλόχερα. Αρχικά, σε ένα μπολ βάζει γαύρο, προσθέτει ξίδι από λευκό κρασί, αλάτι, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ...
Ξεκινάει με έναν γαύρο, αλλά όχι έναν οποιονδήποτε γαύρο, τον τηγανητό γαύρο τον δικό του, όπως εκείνος τον φτιάχνει, με μυστικά γεύσης που μοιράζεται, όπως πάντα, απλόχερα. Αρχικά, σε ένα μπολ βάζει γαύρο, προσθέτει ξίδι από λευκό κρασί, αλάτι, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ανακατεύει και αφήνει να μαριναριστεί το ψάρι. Σε ταψί, βάζει αλεύρι, σιμιγδάλι, αλάτι, ανακατεύει, προσθέτει τον γαύρο, κουνάει το ταψί, βουτάει σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζει σε δόσεις. Αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί με μια τρυπητή κουτάλα, βάζει αλάτι, κουνάει το ταψί, μεταφέρει σε πιάτο και σερβίρει με φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει έναν μουσακά, όχι όμως όπως τον έχετε συνηθίσει, αλλά πολίτικο, πολύ εύκολο, πολύ θρεπτικό, πεντανόστιμο και με αρώματα που μυρίζουν Ανατολή. Πρώτα σοτάρει κρεμμύδι σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και έπειτα προσθέτει ζάχαρη, ψιλοκόβει και προσθέτει σκόρδο και σοτάρει. Βάζει κύμινο, δάφνη, κανέλα, μπαχάρι, ανακατεύει, προσθέτει μοσχαρίσιο κιμά και σοτάρει. Κόβει μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζει σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτει αλάτι, τηγανίζει σταδιακά όλες τις φέτες και τις βάζει σε ταψί. Στο τηγάνι με τον κιμά βάζει πελτέ και χυμό ντομάτας, ανακατεύει, μαγειρεύει για 2-3 λεπτά, προσθέτει αλοτοπίπερο, χαμηλώνει τη φωτιά και αφήνει να αρωματιστεί ο κιμάς. Βάζει ψιλοκομμένο μαϊντανό, γραβιέρα, αφαιρεί τη δάφνη και την κανέλα και ανακατεύει.
Σε πυρίμαχο σκεύος, βάζει ελαιόλαδο και στρώνει μελιτζάνες στη βάση. Προσθέτει τριμμένη γραβιέρα, άλλη μια στρώση από τις μελιτζάνες, γραβιέρα, άλλη μια στρώση από μελιτζάνες, το μείγμα του κιμά και απλώνει. Κόβει ντομάτες σε λεπτές φέτες, τις βάζει πάνω από τον κιμά, προσθέτει αλάτι, ζάχαρη, ελαιόλαδο, μεταφέρει στον φούρνο, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για γλυκό ο Άκης συστήνει από την αρχή έναν σιμιγδαλένιο χαλβά, αφού τον συγκεκριμένο χαλβά τον γεμίζει με παγωτό, σε μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή με μυστικά επιτυχίας που μόνο στο Kitchen Lab θα βρείτε. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα κατσαρολάκι, όπου ρίχνει νερό, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα και αφήνει να πάρει μια βράση. Σε άλλη κατσαρόλα βάζει βούτυρο, ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύει με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύει με σύρμα χειρός το σιρόπι και όταν τα σιμιγδάλια έχουν πάρει λίγο χρώμα, ρίχνει το ζεστό σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύει. Κατόπιν, προσθέτει μέλι, σβήνει τη φωτιά, ανακατεύει και αφήνει να κρυώσει. Βάζει χαλβά σε μπολάκια, δημιουργεί βαθούλωμα, γεμίζει με παγωτό, κλείνει από πάνω με επιπλέον μείγμα από την κατσαρόλα, πατάει, ξεφορμάρει σε πιάτο, πασπαλίζει με κανέλα και σερβίρει με δυόσμο.
28/06/25
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού o απόλυτος καλοκαιρινός μεζές, μια σαλάτα με χταπόδι και αλμύρα, ένα ορεκτικό που θα ήταν κορυφαία επιλογή σε μια ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα, με τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Πρώτα, σε αλατισμένο νερό βράζει αλμύρα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβει το κεφάλι και τη φούσκα ...
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού o απόλυτος καλοκαιρινός μεζές, μια σαλάτα με χταπόδι και αλμύρα, ένα ορεκτικό που θα ήταν κορυφαία επιλογή σε μια ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα, με τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Πρώτα, σε αλατισμένο νερό βράζει αλμύρα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβει το κεφάλι και τη φούσκα από ένα χταπόδι και τα μεταφέρει σε άλλη κατσαρόλα. Κόβει και τα πλοκάμια, τα βάζει στην κατσαρόλα και προσθέτει κόκκους πιπεριού, κρασί, σκόρδο, φύλλα δάφνης, καλύπτει με μεμβράνη και σιγοβράζει. Σουρώνει την αλμύρα και την ξεπλένει με κρύο νερό. Σε πιατέλα βάζει βαλσάμικο με μάνγκο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο, από πάνω την αλμύρα και ανακατεύει. Σε τηγάνι βάζει ελαιόλαδο, το χταπόδι, ψήνει από όλες τις πλευρές, το μεταφέρει πάνω από την αλμύρα και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βαλσάμικο με μάνγκο.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα εξοχικό με κοτόπουλο, για να γεμίσετε το σπίτι σας με χρώματα και αρώματα από την ελληνική ύπαιθρο. Κόβει πατάτες σε κομμάτια, τα βάζει σε μπολ και προσθέτει κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, πιπεριά κέρατο και σκόρδο σε κομμάτια. Κόβει κοτόπουλο σε μερίδες, τις βάζει σε μπολ, προσθέτει χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο, μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύει. Μεταφέρει σε λαδόκολλα, προσθέτει κεφαλοτύρι σε κυβάκια, βάζει από πάνω άλλη μια λαδόκολλα, κλείνει καλά, τυλίγει και με αλουμινόχαρτο, ψήνει για συνολικά 2 ώρες και σερβίρει.
Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει κορμό Dubai Chocolate, μια ελληνική εκδοχή του απόλυτου παγκοσμίου trend που είναι ταυτόχρονα comfort και εντυπωσιακό, ιδανικό για να κλείσει ένα οικογενειακό και γεμάτο αγάπη τραπέζι. Αρχικά ετοιμάζει μια πραλίνα φιστικιού, ψήνοντας φιστίκια Αιγίνης στον φούρνο για 5 λεπτά. Κατόπιν, σε ένα τηγάνι βάζει βούτυρο, αφήνει να λιώσει, προσθέτει κανταΐφι ψιλοκομμένο και αφήνει να πάρει χρώμα. Αφαιρεί τα φιστίκια από τον φούρνο, τα βάζει σε πολυκοπτικό, προσθέτει σπορέλαιο, χτυπάει, βάζει βούτυρο και χτυπάει ξανά. Αφαιρεί το κανταΐφι σε μπολ, βάζει και την πραλίνα φιστικιού από το πολυκοπτικό, και ανακατεύει. Προσθέτει ζαχαρούχο γάλα, λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος και φιστίκια και ανακατεύει. Ρίχνει αλάτι, κονιάκ, ανακατεύει, απλώνει σε λαδόκολλα, τυλίγει σε σχήμα καραμέλας και βάζει στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβει σε κομμάτια, βάζει σε πιάτο, πασπαλίζει με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένα φιστίκια και σερβίρει με δυόσμο.
22/06/25
Το μενού ξεκινάει με μια θαλασσινή εκδοχή ενός σουβλακιού, δίνοντας άρωμα καλοκαιρινό και ελαφρύ χαρακτήρα στο πιο αγαπημένο μας street food, αυτήν τη φορά με σολομό. Η διαδικασία ξεκινάει κόβοντας κρεμμύδι και πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και μεταφέροντάς τα σε μπολ. Καθαρίζει ένα φιλέτο σολομού από ...
Το μενού ξεκινάει με μια θαλασσινή εκδοχή ενός σουβλακιού, δίνοντας άρωμα καλοκαιρινό και ελαφρύ χαρακτήρα στο πιο αγαπημένο μας street food, αυτήν τη φορά με σολομό. Η διαδικασία ξεκινάει κόβοντας κρεμμύδι και πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και μεταφέροντάς τα σε μπολ. Καθαρίζει ένα φιλέτο σολομού από τα κόκαλα, αφαιρεί το δέρμα, το κόβει σε κομμάτια και το μεταφέρει στο μπολ με τα λαχανικά. Σε άλλο μπολ ρίχνει μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και ρίγανη, ανακατεύει, μεταφέρει στο μπολ με τα λαχανικά και τον σολομό και ανακατεύει. Ανάβει τη φωτιά σε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά και κατόπιν την χαμηλώνει. Περνάει σε ξυλάκια εναλλάξ λαχανικά και σολομό, μεταφέρει σταδιακά τα καλαμάκια στο σχαροτήγανο, ψήνει για 5-7 λεπτά από όλες τις πλευρές, και σερβίρει με ψητά λαχανικά, φέτες λεμονιού και φύλλα ρίγανης.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κλασικό ελληνικό φαγητό, το γιουβέτσι, ένα απόλυτα comfort food, αλλά αυτήν την φορά το κάνει με λαχανικά. Πρώτα, κόβει ένα κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζει σε πλασοτέ κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Κόβει κολοκυθάκια, μανιτάρια champignon, καρότο, σκόρδο και πιπεριές, τα προσθέτει στην κατσαρόλα, βάζει βούτυρο και σοτάρει. Προσθέτει κριθαράκι, σοτάρει, βάζει πελτέ, ζάχαρη, δάφνη, κανέλα, ψιλοκομμένο δυόσμο, χυμό ντομάτας, νερό, χαμηλώνει τη φωτιά, βάζει αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύει για 20 λεπτά. Προσθέτει ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον δυόσμο, ανακατεύει, και σερβίρει το κριθαράκι με ντοματίνια, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανθότυρο σε κομμάτια.
Για γλυκό ο Άκης κάνει την πιο ευχάριστη έκπληξη, ετοιμάζοντας ένα moelleux από παγωτό σοκολάτα. Το παγωτό πάει φούρνο και το αποτέλεσμα είναι απλώς μαγικό, σε κάθε μπουκιά.
Αρχικά, βάζει σε ένα μπολ παγωτό σοκολάτα, το λιώνει με ένα πιρούνι και ανακατεύει. Προσθέτει 2 αυγά, αλεύρι, ζάχαρη άχνη, κακάο, βανιλίνη και ανακατεύει. Μοιράζει το μείγμα σε 3 βουτυροκακαομένες πυρίμαχες φόρμες, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει για 13 λεπτά. Αφαιρεί, βάζει σε πιάτο και σερβίρει με crumble, παγωτό και άχνη ζάχαρη.
21/06/25
Το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι θρακόψωμο με μπιφτέκι, μια διαφορετική εκδοχή ενός ψωμιού, αλλά και ενός burger που θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα να τιμήσετε το ελληνικό street food. Πρόκειται για ένα ψωμί, όχι από την Θράκη, αλλά που ψήνεται στην θράκα και ο Άκης ξεκινάει να δημιουργεί ...
Το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι θρακόψωμο με μπιφτέκι, μια διαφορετική εκδοχή ενός ψωμιού, αλλά και ενός burger που θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα να τιμήσετε το ελληνικό street food. Πρόκειται για ένα ψωμί, όχι από την Θράκη, αλλά που ψήνεται στην θράκα και ο Άκης ξεκινάει να δημιουργεί μια «επιτόπια» θράκα στην κουζίνα του, βάζοντας κομμάτια από καρβέλι ψωμί, από τα οποία έχει αφαιρέσει την ψίχα, πάνω στην φωτιά από τα μάτια της κουζίνας. Κατόπιν, σε μπολ, βάζει την ψίχα, γάλα, ελαιόλαδο, τριμμένο κρεμμύδι αλάτι, ένα αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τυρί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύει. Χωρίζει τη ζύμη στα 6, πλάθει μπιφτέκια, μεταφέρει σταδιακά σε σχαροτήγανο με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ψήνει και από τις δύο πλευρές. Τηγανίζει πατάτες σε φριτέζα, συνθέτει τα ψωμάκια του με burger sauce , 1 ή 2 μπιφτέκια, πατάτες τηγανητές, ντομάτα σε φέτες, γιαούρτι, πάπρικα και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα ζουμερό χοιρινό μαγειρεμένο με πιπεριές και φέτα, μια γεύση γεμάτη Ελλάδα που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. Αρχικά, καθαρίζει και κόβει πιπεριές Φλωρίνης και πράσινες πιπεριές σε κομμάτια και μεταφέρει σε σοτέζα με ελαιόλαδο. Χτυπάει σε πολυκοπτικό κρεμμύδι με μια πράσινη πιπεριά και αφού αφαιρέσει τις πιπεριές από τη σοτέζα, βάζει εκεί χοιρινό λαιμό σε κομμάτια. Προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μείγμα από το πολυκοπτικό, μπούκοβο, ζάχαρη, πελτέ, νερό, ανακατεύει και μαγειρεύει για 1,5 ώρα. Βάζει μουστάρδα, τις πιπεριές, κλείνει ξανά με το καπάκι, βράζει για ακόμα 15 με 20 λεπτά, προσθέτει ρίγανη, φέτα, ανακατεύει και σερβίρει με ρύζι και φρέσκια ρίγανη
Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει χρυσαφένιους λουκουμάδες με σάλτσα καραμέλας, που θα λιώνουν στο στόμα και είναι ιδανικοί για κάθε στιγμή της ημέρας, ιδίως μετά το μεσημεριανό μπάνιο. Πρώτα, ρίχνει στον κάδο του μίξερ νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύει. Κατόπιν, προσθέτει ηλιέλαιο, αλάτι, βανιλίνη, αλεύρι και χτυπάει με το φτερό. Μεταφέρει τη ζύμη σε ένα μπολ, και αφήνει να φουσκώσει. Για την καραμέλα, ζεσταίνει κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα, ενώ σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει ζάχαρη σε δόσεις και αφήνει να λιώσει. Αφαιρεί από την φωτιά, προσθέτει την κρέμα γάλακτος, αλάτι και βράζει μέχρι να λιώσει εντελώς η καραμέλα.
Αφαιρεί την μεμβράνη από το μπολ με το ζυμάρι, παίρνει λίγο από το μείγμα με το χέρι, το κλείνει στην παλάμη, πιέζει και αφαιρεί το μείγμα που προεξέχει από τον αντίχειρα και τον δείκτη με ένα κουταλάκι που έχει βουτήξει σε ηλιέλαιο. Ρίχνει το κάθε μπαλάκι που φτιάχνει μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζει για 2-3 λεπτά. Σερβίρει με τη σάλτσα καραμέλας και ψιλοκομμένα φιστίκια, αλατισμένα.
15/06/25
Κάπως έτσι, ξεκινάει ιταλικά, φτιάχνοντας την ξακουστή λιχουδιά που συνδυάζει πεπόνι με προσούτο, σε μορφή σαλάτας. Η ιταλική «prosciutto e melone», προσαρμοσμένη στα δικά μας δεδομένα, εύκολα, γρήγορα, ιδανικά για ένα καλοκαιρινό κάλεσμα στη βεράντα. Αρχικά φτιάχνει το dressing, ανακατεύοντας ελαιόλαδο, ...
Κάπως έτσι, ξεκινάει ιταλικά, φτιάχνοντας την ξακουστή λιχουδιά που συνδυάζει πεπόνι με προσούτο, σε μορφή σαλάτας. Η ιταλική «prosciutto e melone», προσαρμοσμένη στα δικά μας δεδομένα, εύκολα, γρήγορα, ιδανικά για ένα καλοκαιρινό κάλεσμα στη βεράντα. Αρχικά φτιάχνει το dressing, ανακατεύοντας ελαιόλαδο, σπορέλαιο, βαλσάμικο με μάνγκο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και κατόπιν κόβει το πεπόνι σε φέτες. Βάζει σε μια πιατέλα λόλα σε κομμάτια, ρόκα, τις φέτες από το πεπόνι, τις οποίες τυλίγει στις άκρες με προσούτο, μοτσαρέλα σε κομμάτια, flakes από αγγούρι, φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, dressing και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα γιουβέτσι με ψάρι και συγκεκριμένα φαγκρί για να απογειώσει τα αρώματα της θάλασσας, σε ένα πιάτο παραδοσιακό, αρωματικό και βαθιά μεσογειακό. Πρώτα φιλετάρει το ψάρι, και κατόπιν βράζει σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα και το κεφάλι, μαζί με δύο φύλλα δάφνης. Σε έναν ταβά με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρει το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σέλερι σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνει, προσθέτει κριθαράκι ολικής άλεσης, σβήνει με λευκό κρασί, αφήνει να εξατμιστεί και προσθέτει σταδιακά κουτάλες από τον ζωμό του ψαριού. Μαγειρεύει για περίπου 15 λεπτά, προσθέτει φύλλα από το σέλερι μαζί με άνηθο, τα προσθέτει στον ταβά, βάζει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, ανακατεύει, προσθέτει λίγο ακόμα ζωμό, τα φιλέτα του ψαριού, ελαιόλαδο, καπακώνει, βράζει για λίγα λεπτά και σερβίρει το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.
Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει pancakes με παγωτό και καραμελωμένα αμύγδαλα, σερβίροντας ένα γλυκό που υμνεί στον απόλυτο βαθμό το ελληνικό καλοκαίρι, με πολύ δημιουργικές πινελιές. Πρώτα, λιώνει και καραμελώνει τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτει λευκά αμύγδαλα, ανακατεύει και αφαιρεί σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζει γάλα, ένα αυγό, λιωμένο βούτυρο, ανακατεύει, προσθέτει ζάχαρη, αλεύρι, βανιλίνες, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ανακατεύει. Στο τηγάνι βάζει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, αφήνει να ψηθεί, γυρνάει από την άλλη πλευρά, και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο για 6-8 pancakes, προσθέτοντας ενδιάμεσα ηλιέλαιο. Βάζει σε κάθε πιάτο 1 pancake, 3 μπάλες παγωτό, από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, και σερβίρει με δυόσμο.
14/06/25
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι ένας καγιανάς, ένα υπέροχο ελληνικό πιάτο που το κάνει με μελιτζάνα και φέτα, απογειώνοντας την Ελλάδα σε κάθε μπουκιά, μέσα από έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσης. Η διαδικασία ξεκινάει με τη μελιτζάνα, την οποία ο Άκης κόβει σε wedges, τα βάζει σε καυτό τηγάνι, προσθέτει ...
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι ένας καγιανάς, ένα υπέροχο ελληνικό πιάτο που το κάνει με μελιτζάνα και φέτα, απογειώνοντας την Ελλάδα σε κάθε μπουκιά, μέσα από έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσης. Η διαδικασία ξεκινάει με τη μελιτζάνα, την οποία ο Άκης κόβει σε wedges, τα βάζει σε καυτό τηγάνι, προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Αφαιρεί τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ψήνει για 10 λεπτά. Στο τηγάνι βάζει ελαιόλαδο, κρεμμύδι σε κομμάτια, ζάχαρη, ρίγανη, τριμμένες ντομάτες, πελτέ ντομάτας και μαγειρεύει για 6-7 λεπτά. Αφαιρεί τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις μεταφέρει στο τηγάνι, σπάει μέσα αυγά και ρίχνει αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Καπακώνει, μαγειρεύει για 3 λεπτά, σβήνει τη φωτιά, βάζει σε πιάτο από 2 αυγά, τρίβει από πάνω φέτα και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο .
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μπριάμ με κοτόπουλο, δημιουργώντας ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι με τα όλα του. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνει μαζί, ελαιόλαδο και βούτυρο και προσθέτει κομμάτια από κρεμμύδι, μελιτζάνα, πατάτες και κολοκύθια. Λιώνει σκόρδο, το προσθέτει και αυτό, κόβει και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζει στο τηγάνι, ανακατεύει, αφήνει να πάρουν χρώμα, προσθέτει αλάτι και πιπέρι, ανακατεύει και μεταφέρει σε ταψί. Κόβει κοτόπουλο σε κομμάτια, τα βάζει στο τηγάνι που μαγείρεψε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνει, σοτάρει και προσθέτει στο ταψί με τα λαχανικά. Παράλληλα, στο τηγάνι βάζει λευκό κρασί, χυμό ντομάτας, ζάχαρη, μαιντανό και δυόσμο, ανακατεύει και ρίχνει όλη τη σάλτσα στο ταψί. Σκεπάζει με αλουμινόχαρτο, ψήνει, βάζει σε πιάτο και σερβίρει με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει γλυκό ψυγείου με φράουλες, ένα κλασικό γλυκάκι της ελληνικής οικογένειας που το κάνει στην πιο healthy εκδοχή του, με γιαούρτι. Η διαδικασία ξεκινάει με τις φράουλες, τις οποίες πολτοποιεί στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, και μεταφέρει το μείγμα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβει δυόσμο, τον προσθέτει, βάζει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, μέλι, νερό και ανακατεύει. Μουλιάζει τις ζελατίνες σε κρύο νερό, ενώ στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάει ανθότυρο με μέλι, αφαιρεί το μείγμα σε μπολ και προσθέτει βανίλια και γιαούρτι. Στραγγίζει τις ζελατίνες, τις βάζει σε γάλα, ζεσταίνει στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύει. Στρώνει στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους φρυγανιές, βάζει από πάνω το μείγμα με τις φράουλες, απλώνει, ρίχνει το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και το ανθότυρο και ανακατεύει. Βάζει το μείγμα πάνω από τις φράουλες, απλώνει, μεταφέρει στο ψυγείο για να κρυώσει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
01/06/25
Ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, αφού παίρνει έναν βασικό καμβά σε κάθε συνταγή και τον απογειώνει με παραλλαγές που θα σας μείνουν αξέχαστες. Ξεκινάει με τοματοκεφτέδες, αντί όμως για ντομάτες χρησιμοποιεί ντοματίνια και ...
Ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» καλωσορίζοντας το καλοκαίρι με πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, αφού παίρνει έναν βασικό καμβά σε κάθε συνταγή και τον απογειώνει με παραλλαγές που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Ξεκινάει με τοματοκεφτέδες, αντί όμως για ντομάτες χρησιμοποιεί ντοματίνια και τους σερβίρει με μια θεσπέσια σάλτσα φέτας. Αρχικά, κόβει ντοματίνια στα 4 και τα βάζει σε μπολ. Προσθέτει ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο, ρίγανη, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ξίδι και ανακατεύει. Προσθέτει πελτέ ντομάτας, αλεύρι και φέτα, ανακατεύει, πλάθει κεφτέδες, πατάει με την παλάμη, ρίχνει σε ταψί με κορν φλάουρ, μεταφέρει σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, τηγανίζει ανά 5 κεφτέδες και αφαιρεί με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί.
Σε έναν πολυκόφτη χτυπάει φέτα, γιαούρτι, σκόρδο, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, αφαιρεί σε πιατέλα, απλώνει με ένα κουτάλι, μεταφέρει από πάνω τους ντοματοκεφτέδες και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα γιουβέτσι που όλοι φτιάχνουμε κατά καιρούς σπίτι μας, εκείνος όμως το κάνει με γαρίδες και το πάει σε άλλο επίπεδο. Καθαρίζει τις γαρίδες, και βράζει τα κελύφη σε μια κατσαρόλα με νερό και δάφνη. Κόβει τη σάρκα από τις γαρίδες στη μέση κατά μήκος και κατόπιν κάθε κομμάτι στα 3. Προσθέτει αλάτι και ελαιόλαδο, ανακατεύει, μεταφέρει σε καυτό βαθύ τηγάνι, σοτάρει, σβήνει με ούζο και βάζει σε μπολ.
Στην κατσαρόλα, προσθέτει επιπλέον ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρει. Βάζει κριθαράκι μέτριο, ζάχαρη, πελτέ ντομάτας, τριμμένη ντομάτα, και ανακατεύει. Προσθέτει τον ζωμό από τις γαρίδες, πιπέρι, σιγοβράζει, ρίχνει τις γαρίδες, σβήνει τη φωτιά, προσθέτει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Μεταφέρει σε πιάτο, προσθέτει ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρει.
Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει σοκολατόπιτα, όχι όμως μια οποιαδήποτε σοκολατόπιτα, αλλά μια σοκολατόπιτα καραμέλα με γλάσο παγωτού, τόσο νόστιμη όσο ακούγεται. Πρώτα, ετοιμάζει ένα σιρόπι με νερό, ζάχαρη, κακάο και κονιάκ. Κατόπιν, ζεσταίνει στα μικροκύματα κουβερτούρα με παγωτό καραμέλα. Σε ένα μπολ ρίχνει 4 αυγά, ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ κοσκινίζει αλεύρι και κακάο. Αφαιρεί το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύει, ρίχνει το μείγμα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύει. Μεταφέρει τα στερεά υλικά στο μπολ, ανακατεύει, βάζει σε βουτυροκακαομένη φόρμα και ψήνει. Αφαιρεί από τον φούρνο, περιχύνει με το κρύο σιρόπι και αφήνει να απορροφηθεί. Ζεσταίνει κουβερτούρα με παγωτό στα μικροκύματα για να ετοιμάσει ένα γλάσο, περιχύνει τη σοκολατόπιτα, αφήνει να κρυώσει, βάζει ακανόνιστες κουταλιές σε ένα πιάτο και σερβίρει με δυόσμο.
31/05/25
Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο το οποίο κάνει καταπληκτικά «προξενιά», αφού ενώνει υλικά που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και δημιουργούν «ζευγάρια» γεύσης, με φόντο μοναδικές συνταγές. Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι μια πατατοσαλάτα με απάκι, μια εκδοχή πατατοσαλάτας που είναι ...
Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο το οποίο κάνει καταπληκτικά «προξενιά», αφού ενώνει υλικά που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και δημιουργούν «ζευγάρια» γεύσης, με φόντο μοναδικές συνταγές.
Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι μια πατατοσαλάτα με απάκι, μια εκδοχή πατατοσαλάτας που είναι μοναδική και δημιουργεί ένα ζευγάρι γεύσης που θα αγαπήσετε πολύ, χαρίζοντάς σας πληρότητα σε κάθε μπουκιά. Αρχικά κόβει πατάτες σε κομμάτια, τις βράζει, τις σουρώνει και τους βάζει ξίδι. Έπειτα, κόβει το απάκι σε κομμάτια και τα σοτάρει με ελαιόλαδο. Ανακατεύει μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ξίδι, προσθέτει το μείγμα στις πατάτες, βάζει φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό, ανακατεύει, μεταφέρει σε πιατέλα, προσθέτει το απάκι και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και ρύζι, και απογειώνει την έννοια της γεύσης. Για το ρύζι, βάζει σε μια κατσαρόλα νερό, δάφνη, ρύζι μπασμάτι, σκόρδο, βούτυρο, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζει. Λιώνει βούτυρο σε μια πλασοτέ κατσαρόλα, προσθέτει ελαιόλαδο, κιλότο γάλακτος κρέας σε κομμάτια και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Βάζει σκόρδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα, ανακατεύει, σβήνει με λευκό κρασί, αφήνει να εξατμιστεί και προσθέτει κρέμα γάλακτος. Βάζει σε ένα πιάτο το ρύζι, από πάνω το κρέας, περιχύνει με σάλτσα και σερβίρει με θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γλυκό ο Άκης προτείνει τιραμισού φράουλα, συστήνοντας ένα κλασικό και λατρεμένο γλυκό, σε ένα από τα πιο αγαπητά φρούτα στον κόσμο. Πρώτα, κόβει φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις βάζει σε μπολ, προσθέτει ζάχαρη άχνη, ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύει. Σε μπολ, βάζει βραστό νερό, λικέρ καφέ, στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και ανακατεύει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνει τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, βανίλια, λικέρ καφέ και χτυπάει, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βουτάει σαβαγιάρ μέσα στο μείγμα του σιροπιού και τα βάζει στη σειρά στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους. Από πάνω ρίχνει το μισό μείγμα με τις φράουλες, στρώνει την μισή κρέμα από το μίξερ, επαναλαμβάνει την διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, το υπόλοιπο μείγμα με τις φράουλες και την υπόλοιπη κρέμα, απλώνει, καλύπτει με μεμβράνη καιμεταφέρει στο ψυγείο. Κόβει σε κομμάτια, πασπαλίζει με κακάο και σερβίρει με κομμάτια φράουλας και δυόσμο.
25/05/25
Ξεκινάει με μανιτάρια σαγανάκι, ένα πολύ θρεπτικό φαγητό που γίνεται στο τηγάνι και απογειώνεται γευστικά με έναν υπέροχο συνδυασμό υλικών. Πρώτα, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρει μανιτάρια champignon σε κομμάτια, αφήνει να ψηθούν χωρίς να ανακατέψει, απλά ανακινώντας μια φορά, και ...
Ξεκινάει με μανιτάρια σαγανάκι, ένα πολύ θρεπτικό φαγητό που γίνεται στο τηγάνι και απογειώνεται γευστικά με έναν υπέροχο συνδυασμό υλικών. Πρώτα, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρει μανιτάρια champignon σε κομμάτια, αφήνει να ψηθούν χωρίς να ανακατέψει, απλά ανακινώντας μια φορά, και προσθέτει κρεμμύδι και σκόρδο σε κομμάτια, ζάχαρη, μπούκοβο, ρίγανη, ούζο, πελτέ ντομάτας, τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτει φέτα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύει, βάζει επιπλέον φέτα σε μεγάλα κομμάτια, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει. Αφαιρεί από τον φούρνο, μεταφέρει σε τσίγκινο σκεύος, πασπαλίζει με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρει.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα πιάτο ζυμαρικών με μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτας, πολύ ανάλαφρο, πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε γεύση και απόλυτα μεσογειακό. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρει σκόρδο με κομμάτια από μελιτζάνες , προσθέτει αλάτι και πιπέρι και αφήνει να πάρει χρώμα η μελιτζάνα και να αρωματιστεί. Προσθέτει μπούκοβο, πελτέ, ζάχαρη, σβήνει με ξίδι, ανακατεύει, βάζει τριμμένες ντομάτες, νερό, σπαγγέτι, κύβο λαχανικών, και αφήνει να βράσουν τα ζυμαρικά. Προσθέτει τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύει, βάζει σε πιάτο, προσθέτει κουκουνάρι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρει.
Για γλυκό, ο Άκης προτείνει το απόλυτο trend των ημερών, ένα γλυκό που λατρεύεται σε όλον τον κόσμο, σε κάθε μορφή και με κάθε κόστος. Πρόκειται για το Dubai Chocolate, αυτήν τη φορά σε μορφή μπάρας παγωτού, μια θεσπέσια επιλογή που θα σας μείνει αξέχαστη. Αρχικά, λιώνει βούτυρο σε ένα τηγάνι και καβουρδίζει εκεί ψιλοκομμένο κανταΐφι, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτει πραλίνα φιστικιού, ανακατεύει και βάζει το μισό μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Πατάει με ένα κουτάλι να απλωθεί παντού, βάζει κουταλιές από το παγωτό, απλώνει από πάνω το άλλο μισό μείγμα με το κανταΐφι, απλώνει και μεταφέρει στην κατάψυξη. Ξεφορμάρει, κόβει σε κομμάτια, βάζει σε πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνει με σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίζει με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρει!
24/05/25
Για πρώτο πιάτο φτιάχνει καραμελωμένα chicken strips, μια συνταγή που είναι εύκολη και δίνει ένα μοναδικό crispy αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ονειρεμένο. Αρχικά, ανακατεύει σε ένα μπολ κορν φλάουρ ένα ασπράδι, σόγια και σουσάμι, βουτάει εκεί φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες και ανακατεύτει. ...
Για πρώτο πιάτο φτιάχνει καραμελωμένα chicken strips, μια συνταγή που είναι εύκολη και δίνει ένα μοναδικό crispy αποτέλεσμα που είναι πραγματικά ονειρεμένο. Αρχικά, ανακατεύει σε ένα μπολ κορν φλάουρ ένα ασπράδι, σόγια και σουσάμι, βουτάει εκεί φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο σε λωρίδες και ανακατεύτει. Μεταφέρει το κοτόπουλο σε τηγάνι με λίγο σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρει. Προσθέτει σκόρδο, σόγια, νερό, μέλι, κρέμα βαλσάμικο, ανακατεύει, σβήνει την φωτιά, βάζει σησαμέλαιο, μεταφέρει σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτει φύλλα κόλιανδρου, πασπαλίζει με σουσάμι και σερβίρει.
Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει χοιρινά σουβλάκια bbq από ψαρονέφρι με smashed potatoes και σπιτικές πίτες, το απόλυτο γεύμα για τους φίλους σας, απίστευτα νόστιμο, πανέμορφο αλλά και πολύ χορταστικό. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα μπολ, όπου βάζει ψαρονέφρι σε κομμάτια, σκόρδο σε λεπτές φέτες, ξίδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο, ανακατεύει, καλύπτει με μεμβράνη και μεταφέρει στο ψυγείο. Σε άλλο μπολ βάζει αλεύρι, νερό, αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο, ανακατεύει, δημιουργεί ένα ζυμάρι, καλύπτει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο. Πλένει πατάτες baby, τις σουρώνει και τις βάζει σε μπολ με παρμεζάνα και bbq sauce με μέλι, ανακατεύει, τις πατάει με τα χέρια, προσθέτει ελαιόλαδο και τις ψήνει. Αφαιρεί το κρέας από το ψυγείο, περνάει τα κομμάτια από ξυλάκια, μεταφέρει σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, ψήνει από όλες τις πλευρές και απλώνει bbq sauce στην επιφάνειά τους. Αφαιρεί το ζυμάρι από το ψυγείο, το κόβει στα 6, ανοίγει κάθε κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη, βάζει ένα - ένα σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ψήνει από όλες τις πλευρές, και σερβίρει με τις πατάτες, τα σουβλάκια, γιαούρτι και κόλιανδρο.
Για επιδόρπιο, ο Άκης ετοιμάζει βάσκικο cheesecake, το απόλυτο cheesecake της Ευρώπης, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν αναδείξει το συγκεκριμένο γλυκό σε κορυφαία τους επιλογή. Πρόκειται για ένα γλυκό που, ενώ οπτικά δεν σε κερδίζει αμέσως λόγω της καμένης του επιφάνειας, η γεύση του όμως είναι αξέχαστη και πραγματικά ασυναγώνιστη. Πρώτα, χτυπάει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, 3 αυγά, αλεύρι, κορν φλάουρ, εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζει γιαούρτι, λίγο από το μείγμα με τα αυγά και αφρατεύει με ένα σύρμα. Προσθέτει σταδιακά το υπόλοιπο μείγμα, μεταφέρει σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, ψήνει σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνει να κρυώσει στο ψυγείο. Τέλος, ετοιμάζει μια σάλτσα φράουλας για να το συνοδεύσει, ανακατεύοντας μερικές φράουλες με χυμό από λάιμ, ζάχαρη και δυόσμο. Κόβει το κρύο πλέον γλυκό σε κομμάτια, ρίχνει από πάνω τη σάλτσα φράουλας και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.