Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

Τετάρτη 28/06 στις 00:15

Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ

Τετάρτη 28/06 στις 00:15

THE FAVOURITE

Κωμωδία αμερικανικής, αγγλικής και ιρλανδικής παραγωγής 2018

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι ΜακΝαμάρα
Ηθοποιοί: Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ, Τζον Όλγουϊν
Σήμανση: 12

 

Αρχές του 18ου αιώνα. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

 

  •  Η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, αν μετρηθούν οι 10 οσκαρικές υποψηφιότητες που συγκέντρωσε, ανάμεσα σε αυτές της «Καλύτερης Ταινίας» & του «Καλύτερου Σεναρίου».

  • Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας» για την Ολίβια Κόλμαν και 8 βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: ταινίας, σκηνοθεσίας, γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόλμαν), κωμωδίας, μοντάζ, φωτογραφίας, μακιγιάζ και κοστουμιών.

  • Μεγάλη διάκριση ο Αργυρός Λέοντας στο 75ο Φεστιβαλ της Βενετίας, αλλά και το βραβείο «Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας» για τη χαρισματική Ολίβια Κόλμαν.