Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/05 στις 02:15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/05 στις 02:15

A CHRISTMAS CAROL

Περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2009

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Σενάριο: Ρόμπερτ Ζεμέκις (βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Κάρολου Ντίκενς)
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Μπομπ Χόσκινς, Ρόμπιν Ράιτ Πεν
Διάρκεια: 87 λεπτά

Για άλλη μια χρονιά, ο στριφνός τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ δεν έχει καμία διάθεση να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Τη συνήθη μιζέρια, που προκύπτει από τα λόγια του «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερος», θα τη πληρώσουν πάλι ο πιστός του υπάλληλος και ο ανηψιός του. Όταν όμως κάποια ανήσυχα πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι κάνουν την εμφάνισή τους, θα τον παρασύρουν σε ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, που έχει να τον διδάξει πολλά. Σύντομα, ο Εμπενίζερ Σκρουτζ θα αναγκαστεί να δει τη ζωή και τους ανθρώπους με άλλα μάτια, αλλά και να επανορθώσει για την άκαρδη και σκληρή του στάση μέχρι τώρα, προτού να είναι πολύ αργά…

  • Με την πρωτοποριακή τεχνική του motioncapture, που χρησιμοποίησε στις ταινίες The Polar Express και Beowulf, ο Ρόμπερτ Ζεμέκις (The Forrest Gump) υπογράφει άλλη μια συναρπαστική ταινία που συγκινεί και καθηλώνει, ενώ σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία.
  • Είναι βασισμένη στο εμβληματικό διήγημα του Κάρολου Ντίκενς του 1843, που εξακολουθεί ακόμα να συγκινεί πολλές γενιές αναγνωστών.