ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:00
BAKE OFF GREECE
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21:00
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Δες όλα τα επεισόδια17/02/19
Το «μενού» της δημιουργικής δοκιμασίας είχε «κανόλι», ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό από ζύμη, που θυμίζει τις ελληνικές δίπλες. Η Δώρα και η Βένια βρίσκονταν σε δυσμενή θέση λόγω της επίδοσής τους στην τεχνική δοκιμασία. Η πρώτη πόνταρε στον συνδυασμό εσπεριδοειδών με περγαμόντο, ενώ η δεύτερη επιστράτευσε ...
15/02/19
Στην τεχνική δοκιμασία, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αντιγράψουν πιστά ένα υπέροχο τιραμισού σε σφαίρα σοκολάτας. Η συνταγή απαιτούσε ακρίβεια και δεξιοτεχνία, ο χρόνος ήταν πιεστικός, οι απαιτήσεις του Άκη Πετρετζίκη, του Νικόλα Στράγγα και του Δημήτρη Χρονόπουλου, όπως πάντα, υψηλές. Τα… ατυχήματα στην ...
10/02/19
Mία έκπληξη περίμενε τους διαγωνιζόμενους: αγαπημένα τους πρόσωπα μπήκαν στην «τέντα» του «Bake Off Greece» προκειμένου να τους βοηθήσουν στη δημιουργική δοκιμασία. Οι έξι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ντουέτα μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, με σκοπό να ετοιμάσουν ένα γλυκό που να εκφράζει, με τον ...
Trending
Το Γλυκό της Αγάπης της Βένιας και της Μαρίας Λουίζας με παπαρουνόσπορο και βασιλικό | 10/02/2019
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝΤο Γλυκό της Αγάπης της Λένας και της Σοφίας με τζίντζερ και lemongrass | 10/02/2019
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝTrending
Το Γλυκό της Αγάπης της Βένιας και της Μαρίας Λουίζας με παπαρουνόσπορο και βασιλικό | 10/02/2019
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝΤο Γλυκό της Αγάπης της Λένας και της Σοφίας με τζίντζερ και lemongrass | 10/02/2019
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝBAKE OFF GREECE
Ένα… γλυκό ανοίγει την όρεξη, αλλά δεν είναι αρκετό… Δύο όμως;
Αυτή την εβδομάδα, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου καλεί τους πέντε καλύτερους του «Bake Off Greece» να αναμετρηθούν με την… «απαιτητική» καραμέλα.
Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αντιγράψουν πιστά ένα λαχταριστό μιλφέιγ καραμέλας. Μπορεί η είσοδός τους στην τελική πεντάδα να τους έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση, τα πράγματα, όμως, πηγαίνουν πολύ στραβά… Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος παίρνουν δραστικά μέτρα για να επαναφέρουν την τάξη στην «τέντα».
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, η δημιουργική δοκιμασία είναι εμπνευσμένη από το μπανόφι. Ο «Star Baker», Νίκος, έχει κερδίσει ένα πολύ δυνατό προνόμιο: έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν κριτή ο οποίος θα τον βοηθήσει με τη συνταγή του, για 10 λεπτά. Θα αξιοποιήσει σωστά το προνόμιό του;
Ποιος θα αποχωρήσει λίγο πριν την τελική ευθεία για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή;
Κάθε Παρασκευή και Κυριακή, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου υποδέχεται ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που παίζουν τη ζύμη στα δάχτυλα και δεν διστάζουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κριτές. Ο Άκης Πετρετζίκης, o Νικόλας Στράγγας και ο Δημήτρης Χρονόπουλος υποβάλλουν τους διαγωνιζόμενους σε δύο δοκιμασίες: μία δημιουργική και μία τεχνική. Στη δημιουργική, οι συμμετέχοντες καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να ετοιμάσουν ένα απολαυστικό γλυκό, βασισμένο σε συγκεκριμένο θέμα. Στην τεχνική, πρέπει να φτιάξουν γλυκό ίδιο με αυτό που τους παρουσιάζεται. Σε κάθε επεισόδιο, ο διαγωνιζόμενος που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία αναδεικνύεται «Star baker». Εκείνος που δεν κερδίζει τους κριτές, βγαίνει… off.
ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ
Άκης Πετρετζίκης
Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ίσως ο πιο δημοφιλής chef στην Ελλάδα. Ανήσυχο πνεύμα, έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές γαστρονομικές εκπομπές, έχει κυκλοφορήσει περιοδικά και βιβλία μεταξύ των οποίων το «Piece of cake», τη «βίβλο των κέικ» όπως ο ίδιος την αποκαλεί, ενώ έχει δημιουργήσει και το δικό του εργαστήρι παραγωγής… γεύσεων και σκέψεων!
Νικόλας Στράγγας
Ο Νικόλας Στράγγας μικρός ήθελε να γίνει ναυτικός, τελικά όμως ερωτεύτηκε τη ζαχαροπλαστική. Είναι βραβευμένος pastry chef, με πολυετή εμπειρία σε κουζίνες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων εστιατόρια με αστέρι Michelin. Εδώ και πολλά χρόνια διαπρέπει στη Δανία, όπου διατηρεί «μπουτίκ επιδορπίου», ενώ έχει συμμετάσχει ως κριτής στο τηλεοπτικό «Crème de la Crème», το δανέζικο Bake Off για επαγγελματίες ζαχαροπλάστες.
Δημήτρης Χρονόπουλος
Ο Δημήτρης Χρονόπουλος είναι βραβευμένος pastry chef και pastry chef consultant, με εμπειρία σε κουζίνες με αστέρι Michelin. Εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής σοκολάτας, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί επαγγελματικά σεμινάρια και workshops ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΦΕΪΖΟ
Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπουδάζει Πληροφορική με εφαρμογές στην Βιοϊατρική. Την αγάπη στη ζαχαροπλαστική την οφείλει στη μητέρα του. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μόνος του να πειραματίζεται με τις γεύσεις, όσο οι γονείς του εργάζονταν. Δήλωσε συμμετοχή στο «Bake Off Greece» για να μάθει τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής από τους καλύτερους του είδους. Το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να ταξιδέψει κάποια μέρα σε όλο τον κόσμο, για να μπορέσει να ανακαλύψει τις γαστρονομικές συνήθειες άλλων λαών.
Αποχώρησε στο 13ο επεισόδιο
Δες τη συνταγή του Ορέστη:
Αποδομημένη καρυδόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα | 25/11/2018
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΓΓΑ
Μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεξάγει σεμινάρια. Στον ελεύθερό της χρόνο θα την βρεις είτε στο γυμναστήριο, είτε μπροστά σε έναν καθρέφτη να δοκιμάζει τεχνικές μακιγιάζ. Η μεγαλύτερη αγάπη της, όμως, είναι η ζαχαροπλαστική, με την οποία ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Δήλωσε συμμετοχή στο «Bake Off Greece» μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Η σπεσιαλιτέ της είναι το προφιτερόλ, το γλυκό που θα έφτιαχνε σε ένα ραντεβού, ενώ έχει αναλάβει να φτιάχνει όλες τις τούρτες γενεθλίων της οικογένειας. Μπορεί, συνήθως, να μη δοκιμάζει τα γλυκά της, αλλά οι γλυκές δημιουργίες της γίνονται ανάρπαστες. Ο πρώτος της στόχος για το «Bake Off Greece» είναι να μη φύγει πρώτη και όνειρό της είναι να ανοίξει το δικό της μαγαζί με γλυκά.
Αποχώρησε στο 12ο επεισόδιο.
Δες τις συνταγές της Αλαξάνδρας:
Ποντικάκι αλλιώς | 14/10/2018
Τούρτα "καθρέφτης" με καραμέλα και ιβίσκο | 11/11/2018
Ταρτάκια με τζίντζερ και καραμελωμένα φρούτα | 06/12/2018
ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
Κατάγεται από την Κύπρο, αλλά αυτή την περίοδο ζει στην Αθήνα, όπου κάνει την ειδικότητά της στη Γενική Ιατρική. Είναι τελειομανής και πολυπράγμων. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι ενώ ήταν πάντα πολύ καλή μαθήτρια και πέρασε στην Ιατρική, το δεύτερο μεγάλο πάθος της είναι το θέατρο; Κατάφερε να περάσει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και να το τελειώσει με επιτυχία. Ιατρική, υποκριτική και μέσα σε όλα αυτά ζαχαροπλαστική! Ξεκίνησε να φτιάχνει γλυκά ως φοιτήτρια από την αγάπη της να τα τρώει. Η νέα πρόκληση για εκείνη είναι η συμμετοχή της στο «Bake Off Greece». Η καλύτερη στιγμή της; Όταν δοκιμάζουν το γλυκό της και βλέπει την ικανοποίηση στα πρόσωπα των άλλων. Η σπεσιαλιτέ της είναι το brownie-cheesecake με κρέμα από μούρα, το οποίο πάντα φτιάχνει σε σημαντικούς για εκείνη ανθρώπους.
Δες τις συνταγές της Άννας-Μαρίας:
Κυπριακές φλάουνες με ντιπ λιαστής ντομάτας | 07/10/2018
Η τούρτα της ζωής μου | 21/10/2018
Γεμιστά τσουρέκια με ταχίνι | 28/10/2018
Τάρτα με αμύγδαλο, γκρέιπφρουτ και εξωτικά φρούτα | 06/12/2018
Tούρτα "γενεθλίων" με φυστικοβούτυρο, μπαχαρικά και φρούτα του δάσους | 23/12/2018
Το πρωινό της Άννας-Μαρίας | 20/01/2019
Black Forest της Άννας Μαρίας με παντζάρι και τόνκα | 03/02/2018
Το Γλυκό της Αγάπης με σαμπάνια και δενδρολίβανο | 10/02/2019
ΔΩΡΑ ΚΑΠΠΗ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα μέχρι που ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ. Τώρα εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Από παιδί λατρεύει την αστροφυσική, αλλά το μεγαλύτερο πάθος της είναι το fitness. Πηγαίνει στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα και έχει δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, από στίβο και μπάσκετ μέχρι χάντμπολ, κάτι που την βοηθάει να «καίει» τα γλυκά που απολαμβάνει. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σίγουρα θα είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική! Όταν μαγειρεύει, ακούει ροκ μουσική και φροντίζει πάντα να επικρατεί τάξη και καθαριότητα στην κουζίνα. Είναι «ειδική» στην τούρτα σοκολατίνα, την αγαπημένη του πατέρα της. Στόχος της είναι να ειδικευτεί στη δημιουργία «υγιεινών» γλυκών, για να διατηρεί τόσο τη σιλουέτα της, όσο και των γύρω της.
Αποχώρησε στο 4ο επεισόδιο.
Δες τις συνταγές της Δώρας:
Αγαπημένο κέικ | 23/09/2018
Τυρόπιτα με πικάντικη μαρμελάδα σύκου | 07/10/2018
Τούρτα γενεθλίων | 30/09/2018
ΕΥΑ ΣΕΪΜΕΝΑΚΗ
Σπουδάζει Νομική. Έχει έντονη καλλιτεχνική φύση και αυτό φαίνεται! Κάνει χορό από τεσσάρων ετών, ενώ στα 17 της δίδασκε λάτιν και από τα 18 της μέχρι και σήμερα tumbao. Έχει πτυχίο από σχολή μανικιούρ και ως χόμπι ζωγραφίζει πίνακες–τοπία. Με τη ζαχαροπλαστική ασχολείται από την Γ’ Δημοτικού, όταν έφτιαξε τα πρώτα της σοκολατάκια. Λατρεύει να φτιάχνει τούρτες, τις οποίες διακοσμεί με περίτεχνο τρόπο. Προτεραιότητά της είναι να εργαστεί ως δικηγόρος, αλλά έχει φανταστεί τον εαυτό της και ως ιδιοκτήτρια μαγαζιού με γλυκά.
Αποχώρησε στο 6ο επεισόδιο.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΙΜΗΓΙΑΝΝΗ
Ζει στον Άγιο Δημήτριο και έχει καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάστηκε ως γεωπόνος, μέχρι που σταμάτησε για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της, την Μαργαρίτα και τον Κίμωνα. Ξεκίνησε πρόσφατα να ασχολείται εντατικά με τη γυμναστική και όποτε βρίσκει ευκαιρία, παρακολουθεί μαθήματα yoga μαζί με τον άντρα της.
Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή της σαν χόμπι, αλλά ονειρεύεται να την κάνει επάγγελμα. Όταν η 5χρονη, πλέον, κόρη της έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής της, η Γεωργία θέλησε να φτιάχνει η ίδια όλες τις λιχουδιές που έδινε στο παιδί της. Ήταν η πρώτη φορά που έφτιαξε τούρτα με ζαχαρόπαστα και μάλιστα τριώροφη, και όλοι οι καλεσμένοι της ζήτησαν να αναλάβει τις τούρτες των παιδιών τους! Όνειρό της είναι να ανοίξει μπουτίκ πρωτότυπων και ευφάνταστων γλυκών ημέρας.
Δες τις συνταγές της Γεωργίας:
Ποντικάκι αλλιώς | 14/10/2018
Thai Coco κωκ | 04/11/2018
Τούρτα Σοκολάτας της Γεωργίας με ουίσκι, ξηρούς καρπούς & τόνκα | 09/12/2018
Η τούρτα "μηλόπιτα" με μήλα, κανέλα και τσάι ρόιμπος | 23/12/2018
Το πρωινό της Γεωργίας | 20/01/2019
JASON ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Αγγλία και εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Ζει στο Χαλάνδρι με τη γυναίκα του και την 12χρονη κόρη του, Μαρία-Δανάη. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική μπήκαν στη ζωή του μέσα από τις σπουδές που έκανε στη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, όπου παρακολούθησε σχετικά μαθήματα. Ωστόσο, η κόρη του ήταν που τον παρακίνησε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική, όταν του ζήτησε να της ετοιμάσει τριώροφη τούρτα γενεθλίων με θέμα Χριστούγεννα και disco! Τελικά έφτιαξαν μαζί τέσσερις τούρτες Red Velvet με Vanilla Buttercream και από τότε η κόρη του είναι ο μόνιμος συνεργάτης του στην κουζίνα. Όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μικρό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, το οποίο να παραδίδει μαθήματα και σε παιδιά.
Αποχώρησε στο 2ο επεισόδιο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Ζει στην Δάφνη και εργάζεται ως προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ασχολείται από μικρός με το Kick Boxing και χόμπι του είναι ο μοντελισμός γιατί, όπως η ζαχαροπλαστική, απαιτεί ακρίβεια και μεθοδικότητα. Ξεκίνησε να μαγειρεύει πριν από οκτώ χρόνια, όταν αποφάσισε να φτιάχνει τα πάντα μόνος του ώστε να ξέρει τι τρώει. Βάση για τις δικές του γλυκές δημιουργίες αποτελούν τα γλυκά των παιδικών του χρόνων, αν και παραδέχεται ότι ποτέ δεν φτιάχνει την ίδια συνταγή πάνω από δύο φορές. Μαγειρεύει για να χαλαρώνει όταν επιστρέφει από τη δουλειά. Η σπεσιαλιτέ του είναι το μιλφέιγ, το αγαπημένο γλυκό της γυναίκας του.
Αποχώρησε στο 11ο επεισόδιο.
Δες τις συνταγές του Μιχάλη:
Η τούρτα της ζωής μου | 21/10/2018
Σπανακόπιτα με ντιπ γιαουρτιού | 07/10/2018
ΝΙΚΟΣ ΖΩΤΟΣ
Γεννήθηκε στην Γερμανία από Έλληνες μετανάστες και ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια, μετά τη γνωριμία με τη γυναίκα του. Έχουν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο 8 χρόνων και τον Νικόλα 6 χρόνων. Στην Γερμανία καταπιάστηκε με διάφορα επαγγέλματα: σερβιτόρος, εργάτης σε εργοστάσιο, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός. Με την νταλίκα έχει κάνει πολλά ταξίδια, αλλά ανυπομονεί να ξεκινήσει το ταξίδι του στη ζαχαροπλαστική, με την οποία θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά. H ζαχαροπλαστική τον ξεκουράζει – πολλές φορές όταν επιστρέφει από τη δουλειά μπαίνει κατευθείαν στην κουζίνα και κάνει ώρες να βγει. Ξεκίνησε να ασχολείται πριν από έξι χρόνια, όταν είχε σπάσει το πόδι του, οπότε είχε χρόνο στη διάθεσή του και δοκίμασε να φτιάξει την πρώτη του μηλόπιτα. Σπεσιαλιτέ του είναι το cheesecake και η λεμονόπιτα. Μπήκε στο «Bake Off Greece» μετά από προτροπή της πεθεράς του και η μεγαλύτερη φιλοδοξία του είναι να ανοίξει το δικό του μαγαζί με τούρτες.
Δες τις συνταγές του Νίκου:
Αγαπημένο κέικ | 23/09/2018
Τούρτα γενεθλίων | 30/09/2018
Κωκάκια Αιγίνης | 04/11/2018
Τούρτα Σοκολάτας με μαυροδάφνη και μπαχαρικά | 09/12/2018
Τούρτα γάμου με μπαχαρικά και λεβάντα | 16/12/2018
Η τούρτα "λιοντάρι" με καραμέλα και μπανάνα | 23/12/2018
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ
Μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Είναι φοιτητής οδοντιατρικής και τις περισσότερες ώρες της ημέρας διαβάζει για τα απαιτητικά μαθήματα της σχολής του, ωστόσο βρίσκει χρόνο για να ασχοληθεί με το μεγάλο του χόμπι, τη ζαχαροπλαστική. Η πρώτη του ενασχόληση με το baking ήταν η στιγμή που έφτιαξε, με δύο φίλους του, σοκολατένια cookies. Όταν πέτυχαν, χάρηκε τόσο που δοκίμασε να φτιάξει, μόνος του, κι άλλα γλυκά που του αρέσουν. Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «Bake Off Greece», διότι έβλεπε φανατικά το βρετανικό. Θα ήθελε να δημιουργήσει το δικό του κανάλι στο YouTube όπου θα παρουσιάζει τα γλυκά του και να γράψει ένα βιβλίο ζαχαροπλαστικής. Ήρθε στο «Bake Off Greece» για το έπαθλο, αφού με τα χρήματα θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική.
Αποχώρησε στο 5ο επεισόδιο.
ΠΑΝΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ
Ζει στη Βάρη και είναι ιδιοκτήτης ενός καφέ στο οποίο δουλεύει μαζί με τη μητέρα του. Πολυπράγμων και ανήσυχος, έχει δοκιμάσει να ασχοληθεί με τη γραφιστική, την αργυροχρυσοχοΐα και το θεραπευτικό μασάζ, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο είναι δάσκαλος Yoga. Όταν δεν κάνει Yoga, «διαλογίζεται» στην κουζίνα φτιάχνοντας γλυκά. Παρόλο που ήταν μάγειρας στον στρατό, ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική πριν από τρία χρόνια, όταν μια φίλη τον μύησε στον κόσμο των γλυκών από ζαχαρόπαστα. Λάτρευε ούτως ή άλλως τα γλυκά, αλλά η ενασχόληση με την παρασκευή τους τον έκανε να θέλει πάντα να ξέρει τι τρώει. Αγαπημένα του γλυκά είναι τα σιροπιαστά και κυρίως το γαλακτομπούρεκο. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στόχος του είναι να φτάσει στον τελικό.
Αποχώρησε στο 9ο επεισόδιο.
Επέστρεψε στο 10ο επεισόδιο.
Αποχώρησε στο 15ο επεισόδιο.
Δες τη συνταγή του Πάνου:
Αρωματικό ραβανί με πορτοκάλι και σιρόπι βοτάνων | 25/11/2018
Tούρτα "της ειρήνης" με βανίλια και φράουλα | 23/12/2019
ΛΕΝΑ ΣΑΜΕΡΚΑ
Είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Σπούδασε Νομική στο Λονδίνο, όπου μάλιστα έμενε και εργαζόταν μέχρι το 2017. Πλέον ζει στην Αθήνα, ενώ η οικογένειά της στην Καβάλα. Στον ελεύθερό της χρόνο φτιάχνει κοσμήματα και γυμνάζεται - έχει τρέξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας σε 4 ώρες και 12 λεπτά! Ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία, τόσο στην Αγγλία όπου βοηθά στην έρευνα για τον καρκίνο, όσο και στην Ελλάδα, όπου φτιάχνει γλυκά και τα διαθέτει σε συσσίτια. Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής την συνεπήρε όταν, ως παιδί, έβλεπε τη μαμά της να φτιάχνει κέικ. Έφτιαξε το πρώτο της marble cake σε ηλικία 10 ετών όταν έπιασε για πρώτη φορά μόνη της το μίξερ. Στην κουζίνα ακούει πάντα μουσική, κυρίως ισπανικά τραγούδια. Οι σπεσιαλιτέ της είναι τα Monte Bianco και Cheesecake Mango, ενώ για ραντεβού θα έφτιαχνε λάβα κέικ με παγωτό. Η ζαχαροπλαστική είναι για εκείνη ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, αφού και μόνο η μυρωδιά της ζάχαρης εξάπτει τη φαντασία της.
Δες τις συνταγές της Λένας:
Γεμιστό τσουρέκι Θεσσαλονίκης | 28/10/2018
Τούρτα "καθρέφτης" με σοκολάτα και εξωτικά φρούτα | 11/11/2018
Τούρτα γάμου με Γκαλάνγκα και μύρτιλα | 16/12/2018
Η τούρτα "με διαστημικά γλυφιτζούρια" με σοκολάτα, μπανάνα και κόκκινα φρούτα | 23/12/2018
Το Πρωινό της Λένας | 20/01/2019
Το Γλυκό της Αγάπης με τζίντζερ και lemongrass | 10/02/2019
ΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ζει στο χωριό Βούναργο Ηλείας μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του. Έχει πτυχίο κομμωτικής με ειδίκευση στο καλλιτεχνικό χτένισμα. Καλλιτεχνικά είναι και τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά του: ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και το χορό (από παραδοσιακούς μέχρι λάτιν). Έμαθε να μαγειρεύει από τη γιαγιά και τη μητέρα του. Όταν βρίσκεται στην κουζίνα συνήθως τραγουδάει! Σε ένα ραντεβού θα έφτιαχνε τούρτα με φρούτα του δάσους. Δήλωσε συμμετοχή στο «Bake Off Greece» για να δοκιμάσει τα όριά του σε ένα τηλεοπτικό show υψηλών απαιτήσεων.
Αποχώρησε στο 3ο επεισόδιο.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΙΠΡΑΝΤΗ
Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά ακολούθησε τον άντρα της στα Τρίκαλα. Για χρόνια είχε ως χόμπι την οργάνωση πάρτυ και εκδηλώσεων για φίλους και το εξέλιξε σε επάγγελμα, ανοίγοντας κατάστημα με είδη γάμου – βάπτισης. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της βρίσκεται σε μία κουζίνα και φτιάχνει γλυκά. Εκεί, συνήθως ακούει μουσική και τραγουδάει – κάνει άλλωστε και μαθήματα φωνητικής! Η σπεσιαλιτέ της είναι ο σοκολατένιος κορμός, τον οποίο λατρεύουν τα παιδιά της. Η ζαχαροπλαστική την ηρεμεί, την ξεκουράζει και την κάνει τον πιο θετικό άνθρωπο. Ονειρεύεται να δημιουργήσει εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.
Αποχώρησε στο 1ο επεισόδιο.
ΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζει στην Λιβαδειά, είναι διαζευγμένη και έχει ένα κοριτσάκι 5 ετών, την Ιοκάστη. Έχει πτυχίο στην Χρηματοοικονομική Eλεγκτική, αλλά η αγάπη της είναι οι χειροτεχνίες. Η ενασχόλησή της με τον πολυμερικό πηλό, με τον οποίο φτιάχνει κοσμήματα και παιδικά αξεσουάρ, την έκανε να πειραματιστεί με τη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία. Μαγειρεύει για τους φίλους, τους συγγενείς, τους συνεργάτες της, ακόμα και για το σχολείο της κόρης της. Οι σπεσιαλιτέ της είναι η πανακότα και η πάβλοβα. Στόχος της είναι να ανοίξει το δικό της εργαστήριο ζαχαροπλαστικής καθώς και να αποκτήσει το δικό της κανάλι στο YouTube.
Αποχώρησε στο 18ο επεισόδιο.
Δες τις συνταγές της Δώρας:
Ποντικάκι αλλιώς | 14/10/2018
Red Velved Τούρτα "καθρέφτης" με κρέμα cheesecake | 11/11/2018
Η τούρτα "χριστουγεννιάτικος αρκούδος" με σοκολάτα, καραμέλα και κεράσι | 23/12/2018
Black Forest της Δώρας με τόνκα και αλατισμένο μπισκότο | 03/02/2019
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΠΗ
Εχει δίδυμες κόρες 20 ετών και είναι συνταξιούχος κηπουρός. Τελείωσε σχολή διαιτησίας και ασχολείται με αυτή εδώ και 32 χρόνια. Ξεκίνησε ως επόπτης και μετέπειτα έγινε διαιτητής σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ μέχρι και σήμερα σφυρίζει σε αγώνες Βετεράνων. Αγάπησε τη ζαχαροπλαστική χάρη στη μητέρα της. Από εκείνη «δανείστηκε» τη σπεσιαλιτέ της, το παντεσπάνι με μαρμελάδα και κρέμα ρολό, αν και τα γλυκά που τη χαρακτηρίζουν και φτιάχνει πιο συχνά είναι τα ροξάκια και τα κέικ. Η ζαχαροπλαστική την χαλαρώνει και την αποτρέπει από το να κάνει άσχημες σκέψεις. Όπως λέει η ίδια, «όλα είναι γλυκά σαν τη ζάχαρη».
Αποχώρησε στο 7ο επεισόδιο.
ΜΕΛΗ ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΟΥ
Ζει στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έχει κάνει πρακτική στο Χημείο του Κράτους αλλά και σεμινάρια γευσιγνωσίας στην Αυστρία. Εργάστηκε για ενάμισι χρόνο στην Γερμανία, ωστόσο το κλίμα της χώρας μας και ο τρόπος ζωής των Ελλήνων την έκανε να επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2017. Με τη ζαχαροπλαστική ασχολείται από μικρή. Όταν πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς Μέλης, την περίμενε πάντα ένα γλυκό και μια λιλιπούτεια ποδιά για να σερβίρουν μαζί στο μπαλκόνι. Ως παιδί μεγάλωσε κοντά στην ελληνική και την ιταλική κουλτούρα, γι’ αυτό και συχνά πειραματίζεται με «πειραγμένες» μεσογειακές συνταγές. Αυτούς τους περίεργους συνδυασμούς, στους οποίους δίνει συνήθως τα πιο πρωτότυπα ονόματα, θέλει να αναδείξει στο «Bake Off Greece».
Αποχώρησε στο 16ο επεισόδιο.
Δες τη συνταγή της Μέλης:
Αγαπημένο Κέικ | 23/09/2018
Tούρτα "χριστουγεννιάτικο δέντρο" με καρύδα, φράουλα και πραλίνα φουντουκιού | 23/12/2019
ΠΕΤΡΟΣ ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Ζει στα Χανιά της Κρήτης. Το πρωί είναι μαθητής στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας και το απόγευμα βοηθά στην οικογενειακή ταβέρνα του πατέρα του. Στον ελεύθερο χρόνο του, του αρέσει να κάνει πατίνια ρόλερ και να φτιάχνει γλυκά για τον μπαμπά και τον μεγάλο του αδελφό. Στη ζαχαροπλαστική είναι αυτοδίδακτος και οι σπεσιαλιτέ του είναι οι τούρτες του, οι οποίες γίνονται ανάρπαστες. Μάλιστα, όλα ξεκίνησαν μετά από ένα στοίχημα με τον αδερφό του για το αν μπορεί να φτιάξει μια τούρτα γενεθλίων! Συνήθως δημιουργεί τις δικές του παραλλαγές σε συνταγές που ακούει ή βρίσκει online. Όνειρό του είναι να σπουδάσει ζαχαροπλαστική και μελλοντικά να αποκτήσει το δικό του ζαχαροπλαστείο στα Χανιά με εναλλακτικά γλυκά.
Αποχώρησε στο 8ο επεισόδιο.
Δες τη συνταγή του Πέτρου:
Η τούρτα της ζωής μου | 21/10/2018
ΒΕΝΙΑ ΦΛΕΣΣΑ
Ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Σπούδασε ξένες γλώσσες στην Ιταλία και διατηρεί το δικό της κέντρο ξένων γλωσσών. Το πάθος της, όμως, από παιδί ήταν η γαστρονομία. Ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική εδώ και 19 χρόνια και έχοντας ως πρότυπο τη γιαγιά της. Δηλώνει ορκισμένη foodie, από χόμπι μελετά βιβλία γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, ενώ ξεκίνησε μέχρι και ιαπωνικά από την αγάπη της για την ιαπωνική κουζίνα! Οι σπεσιαλιτέ της είναι η τάρτα φράουλας-μπλούμπερι με κρέμα πατισερί, τα μπισκότα και τα κέικ. Η αγαπημένη της παρέα στην κουζίνα είναι ο 6χρονος γιος της, ο Πάνος. Δηλώνει ότι ήρθε στο «Bake Off Greece» μόνο για τη νίκη.
Δες τις συνταγές της Βένιας:
Τούρτα γενεθλίων | 30/09/2018
Τσουρέκι κιντσούγκι | 28/10/2018
Κωκάκια Προβηγκίας | 04/11/2018
Ταρτάκια με σμέουρα, φυστίκη και σοκολάτα | 02/12/2018
Τούρτα Σοκολάτας με τζιαντούγια και κόκκινα μούρα | 09/12/2018
Τούρτα γάμου με αρώματα Ανατολής και κεράσια | 16/12/2018
Η τούρτα "ιγκλού" με σοκολάτα και αχλάδι | 23/12/2018
Black Forest της Βένιας με ενεργό άνθρακα και λικέρ κερασιού | 03/02/2019
Το Γλυκό της Αγάπης με παπαρουνόσπορο και βασιλικό |10/02/2019