Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!
escor
hit to search

ΤΡΙΤΗ 29/09 στις 23:00

ΑΛΙΕΝ: Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΤΗ 29/09 στις 23:00

ALIEN

Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 1979

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Σενάριο: Νταν Ο’Μπάνον, Ρόναλντ Σούσετ
Ηθοποιοί: Σιγκούρνι Γουίβερ,  Τομ Σκέριτ, Τζον Χερτ, Βερόνικα Κάρτραϊτ, Χάρι Ντιν Στάντον, Ίαν Χολμ, Γιάφετ Κόττο

 

Έτος 2122. Το εμπορικό διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» με το επταμελές πλήρωμά του βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στη Γη μετά από πολύμηνο ταξίδι. Όταν, η «Μητέρα», ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του σκάφους συλλάβει κάποια ανεξήγητα επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα στην ατμόσφαιρα, το πλήρωμα αποφασίζει να  ερευνήσει την πηγή του. Παρά τους δισταγμούς της Ρίπλεϊ, η έρευνα τους οδηγεί σε μια φωλιά με εκατοντάδες αυγά που φαίνεται ότι επωάζονται από κάποιον άγνωστο οργανισμό. Όταν ένα από αυτά  εκκολαφθεί και επιτεθεί σε ένα μέλος του πληρώματος, οι συνάδελφοι του σπεύδουν να τον μεταφέρουν πίσω στο Νοστρόμο για τις πρώτες βοήθειες.  Δε γνωρίζουν όμως ότι μαζί του έχουν μεταφέρει και κάτι άλλο…   

 

  • Θρυλική ταινία στο είδος της, το Alien σημείωσε μεγάλη εισπρακτική, αλλά και κινηματογραφική επιτυχία, ενώ οδήγησε στη δημιουργία ενός από τα πιο δημοφιλή franchises όλων των εποχών.
  • Υπήρξε υποψήφια για δύο Όσκαρ®, κερδίζοντας αυτό των οπτικών εφέ.
  • Θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών. Το 2002 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για την ένταξή της στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ταινιών επιστημονικής φαντασίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.