• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ταιλανδη: Τους 32 εφτασαν οι νεκροι απο την πτωση γερανου σε επιβατικο τρενο

Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο

ΔΙΕΘΝΗ 14.01.2026 - 14:05

tailandi_istixima_AP_Photo_Sakchai_Lalit

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν γερανός έπεσε πάνω σε επιβατικό τραίνο στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περί τις 09:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας), όταν γερανός σε εργοτάξιο κατέρρευσε κι έπεσε πάνω σε επιβατικό συρμό.

Ο γερανός είχε εγκατασταθεί σε τεράστιο εργοτάξιο στο πλαίσιο της κατασκευής δικτύου σιδηροδρομικών μεταφορών με συρμούς υψηλής ταχύτητας, το οποίο υποστηρίζει η Κίνα και διαχειρίζεται ταϊλανδέζικη εταιρεία, η οποία έχει εμπλακεί και σε άλλα δυστυχήματα στο παρελθόν.

Από την πτώση του γερανού εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο το οποίο συνέδεε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ με την επαρχία Ούμπον Ράτσατανι.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, επεσήμαναν οι τοπικές υγειονομικές αρχές διευκρινίζοντας ότι τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο Ταϊλανδός υπουργός Μεταφορών, ο Φιφάτ Ρατσακιτπρακάρν, δήλωσε ότι στον επιβατικό συρμό βρίσκονταν 195 επιβάτες.

Ταϊλανδέζικο τρένο υψηλής ταχύτητας

Ο γερανός βρισκόταν στο τεράστιο εργοτάξιο, που είχε ξεκινήσει το 2017 με μία δεκαετία καθυστέρηση, με στόχο η Ταϊλάνδη να αποκτήσει το πρώτο της τρένο υψηλής ταχύτητας. Το έργο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να συνδέσει την Μπανγκόκ με την Κουνμίνγκ, στη νότια Κίνα, μέσω του Λάος.

Υποστηρίζεται από την Κίνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για τους λεγόμενους νέους δρόμους του μεταξιού, με σκοπό την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και της επιρροής της.

Προκειμένου να αποφύγει αυτή η νέα σιδηροδρομική γραμμή να αυξήσει την εξάρτηση της Ταϊλάνδης από το Πεκίνο, εις βάρος των καλών της σχέσεων με τις ΗΠΑ, η Μπανγκόκ επέμεινε να αναλάβει το σύνολο του κόστους για την κατασκευή της.

Η Κίνα προσφέρει τεχνική υποστήριξη, αλλά «φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος τομέας κατασκευάζεται από ταϊλανδέζικη εταιρεία», σχολίασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για την εταιρεία Italian- Thai Development, η οποία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναλαμβάνει «την ευθύνη να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων και να καλύψει τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών».

Συχνά δυστυχήματα

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Σαρνβιρακούλ ζήτησε να πέσει φως στα αίτια του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι «θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

«Έχει έρθει η ώρα να τροποποιηθεί η νομοθεσία προκειμένου να μπουν σε μαύρο κατάλογο οι κατασκευαστικές εταιρείες δημοσίων έργων που ευθύνονται για επανειλημμένα δυστυχήματα», εκτίμησε.

Η Italian- Thai Development και ο επικεφαλής της ήταν τον Αύγουστο μεταξύ των περισσότερων από 20 ανθρώπων εις βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την κατάρρευση στη διάρκεια σεισμού μιας υπό κατασκευής πολυκατοικίας στην Μπανγκόκ, από την οποία σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι, κυρίως εργάτες.

Η ίδια εταιρεία έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια και σε άλλα δυστυχήματα, ανάμεσα στα οποία η πτώση το 2017 ενός γερανού που χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή του εναέριου μετρό της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

Τα δυστυχήματα σε βιομηχανίες, εργοτάξια ή στις μεταφορές είναι συγκριτικά συχνά στην Ταϊλάνδη, εξαιτίας της ενίοτε υπέρμετρης χαλαρότητας ως προς την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Δεκαοκτώ άνθρωποι είχαν σκοτωθεί το 2020 στην Ταϊλάνδη, όταν εμπορευματικός σιδηροδρομικός συρμός συγκρούστηκε με λεωφορείο που μετέφερε πιστούς σε θρησκευτική τελετή.


AP Photo/Sakchai Lalit

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΗΠΑ: Σαφή επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, πέφτοντας στο 2,4%

ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:46

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο

ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:23

Αλβανία: Ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποίησε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φωνής της για το avatar της «υπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης»

ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:04

Γερμανία-Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Συνάντηση του Κινέζου ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και Ουκρανίας

ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 16:36

Ο Μακρόν υπέρ της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι όσων κρίνονται ένοχοι αντισημιτικών-ρατσιστικών πράξεων-σχολίων

ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 16:13

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΗΠΑ: Σαφή επιβράδυνση κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο, πέφτοντας στο 2,4%

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:46

    Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ Αντρίι Σιμπίχα κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:23

    Αλβανία: Ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποίησε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φωνής της για το avatar της «υπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:04

    Γερμανία-Διάσκεψη για την Ασφάλεια: Συνάντηση του Κινέζου ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και Ουκρανίας

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 16:36

    Ο Μακρόν υπέρ της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι όσων κρίνονται ένοχοι αντισημιτικών-ρατσιστικών πράξεων-σχολίων

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 16:13

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την αποστολή μεταφοράς κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία στο Ιράκ

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 16:05

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Κρεμλίνο: Νέες διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν «την ερχόμενη εβδομάδα»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 12:50

    Πλημμύρισε αίθουσα του Μουσείου του Λούβρου- Εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής του 15ου-16ου αιώνα

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 14:41

    Δύο νεκροί, ένας τραυματίας σε επίθεση με πυροβόλο όπλο σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 13:11

    Αλβανία: Ηθοποιός μηνύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποίησε τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φωνής της για το avatar της «υπουργού Τεχνητής Νοημοσύνης»

    ΔΙΕΘΝΗ 13.02.2026 - 17:04

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 13/02/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 13/02/2026
    • Πολιτική γραμματεία στο ΠΑΣΟΚ- Σε ρυθμούς συνεδρίου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική γραμματεία στο ΠΑΣΟΚ- Σε ρυθμούς συνεδρίου
    • Κόντρες για τις συλλογικές συμβάσεις με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρες για τις συλλογικές συμβάσεις με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
    • Φονική καταιγίδα σφυροκοπά Γαλλία και Ισπανία
      ΔΙΕΘΝΗ Φονική καταιγίδα σφυροκοπά Γαλλία και Ισπανία
    • Γυναικοκτόνοι κατά συρροή στην Τουρκία – Τους πρόδωσαν οι κάμερες
      ΔΙΕΘΝΗ Γυναικοκτόνοι κατά συρροή στην Τουρκία – Τους πρόδωσαν οι κάμερες
    • Κομπίνα με αλλαγή ΑΦΜ και αχυρανθρώπους – Φέσωσαν 43 εκ. εφορία και ταμεία
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κομπίνα με αλλαγή ΑΦΜ και αχυρανθρώπους – Φέσωσαν 43 εκ. εφορία και ταμεία
    • Καταδίωξη ανηλίκου με κλεμμένη μηχανή
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδίωξη ανηλίκου με κλεμμένη μηχανή
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026