- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον πρώην σύζυγό της, επίσης δικαστικό λειτουργό
ΔΙΕΘΝΗ
Μια Τουρκάλα δικαστής πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σήμερα μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον πρώην σύζυγό της, επίσης δικαστικό λειτουργό, προτού ένας κρατούμενος που εργαζόταν μέσα στη δικαστική αίθουσα εμποδίσει τον δράστη από το να πυροβολήσει ξανά, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο ύποπτος δράστης, δικαστικός λειτουργός στο ίδιο δικαστήριο, πυροβόλησε το θύμα στη βουβωνική χώρα προτού αφοπλιστεί από έναν κρατούμενο που σέρβιρε τσάι σε υπαλλήλους του δικαστηρίου.
Ο κρατούμενος εργαζόταν εκεί στο πλαίσιο ελάφρυνσης της ποινής του.
Το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην έδρα της τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες μέσα στο δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
«Οι γυναίκες μπορούν να πέσουν θύματα επιθέσεων με όπλα ακόμη και μέσα σε δικαστικά μέγαρα (...), το ίδιο μέρος όπου οι δράστες τέτοιων πράξεων θα πρέπει να τιμωρούνται», κατήγγειλε με ανάρτηση στο Χ η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών "Θα σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες".
Σύμφωνα με αυτήν την οργάνωση αυτή, 294 γυναίκες δολοφονήθηκαν από άνδρες στην Τουρκία το 2025 και άλλες 297 πέθαναν υπό ύποπτες συνθήκες.
AP Photo Michael Sohn
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 13/02/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική γραμματεία στο ΠΑΣΟΚ- Σε ρυθμούς συνεδρίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κόντρες για τις συλλογικές συμβάσεις με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική καταιγίδα σφυροκοπά Γαλλία και Ισπανία
- ΔΙΕΘΝΗ Γυναικοκτόνοι κατά συρροή στην Τουρκία – Τους πρόδωσαν οι κάμερες
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κομπίνα με αλλαγή ΑΦΜ και αχυρανθρώπους – Φέσωσαν 43 εκ. εφορία και ταμεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταδίωξη ανηλίκου με κλεμμένη μηχανή