Ο καιρός την Τετάρτη 14/2/2018

Την Τετάρτη θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με περιορισμό των φαινομένων (βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά) στη δυτική Ελλάδα και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Νέα επιδείνωση αναμένεται την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε κεντρικά ημιορεινά τμήματα. Την Παρασκευή θα έχουμε βελτίωση στα δυτικά και βόρεια, ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι την Τετάρτη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Την Παρασκευή θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη.
 
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από μείον 1 έως 14 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, σποραδικές βροχές ως το πρωί με βελτίωση στη συνέχεια και το θερμόμετρο από 6 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές ή καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά με πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το βράδυ. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, βροχές, παροδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με πρόσκαιρη βελτίωση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 2 έως 15 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, παροδικές βροχές ή καταιγίδα και η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες με βελτίωση το μεσημέρι, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και το θερμόμετρο από 9 έως 16 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση, νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 2 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ήλιος με τοπικές νεφώσεις, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV