Ο καιρός την Πέμπτη 4/1/2018

Την Πέμπτη αναμένεται νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά που γρήγορα θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, βόρεια και πιθανώς κεντρικά ημιορεινά. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι γενικά καλός με τοπικές μόνο νεφώσεις.
Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ως 9 μποφόρ. Την Παρασκευή, στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο, σε όλη τη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη και άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο.
 
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα δυτικά ημιορεινά με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από μείον 2 έως 11 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, παροδικές βροχές ως το μεσημέρι, πρόσκαιρα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 4 έως 10 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά με βελτίωση το απόγευμα. Βορειοδυτικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές ή καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 3 έως 15 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, πρόσκαιρες βροχές το πρωί και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, σποραδικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 17 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά άνεμοι νοτίων και από το απόγευμα βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, σποραδικές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά με βελτίωση το απόγευμα και ο υδράργυρος από 3 έως 11 βαθμούς.
 
Στην Αττική, τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες ως το απόγευμα, βαθμιαία επικράτηση πολύ ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV