Ο καιρός την Πέμπτη 22/3/2018

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη. Την Παρασκευή, τοπικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται για τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ πρόσκαιροι όμβροι θα σημειωθούν στα νότια. Τέλος, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παράλληλα, το επόμενο τριήμερο ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη νότια χώρα.
Οι άνεμοι την Πέμπτη αρχικά θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν και στα βόρεια. Το Σάββατο, στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη στα βόρεια και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα.
 
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, από το βράδυ καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, βροχή κατά περιόδους και το θερμόμετρο από 8 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, το απόγευμα καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, άνεμοι ανατολικών και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές από το απόγευμα και ο υδράργυρος από 4 έως 21 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, βαθμιαία ανάπτυξη νεφώσεων και η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις, άνεμοι νοτιοανατολικών και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το θερμόμετρο από 13 έως 22 και στην Κρήτη 26 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές νεφώσεις με βροχές το βράδυ στα βόρεια, άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και το απόγευμα στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 5 έως 22 βαθμούς.
 
Στην Αττική, παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές, άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV