Ο καιρός το Σάββατο 10/2/2018

Κακοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες (τοπικά έντονες) και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα.
Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.
 
Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα και το θερμόμετρο από 6 έως 11 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς στα βόρεια ημιορεινά, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.
 
Και στην Πελοπόννησο, ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ο υδράργυρος από 5 έως 16 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, βροχές ή καταιγίδες και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 18 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, συννεφιά με τοπικές βροχές και στα βόρεια το βράδυ καταιγίδες, άνεμοι ανατολικών και σταδιακά νότιων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος από 5 έως 14 βαθμούς.
 
Στην Αττική, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ, άνεμοι ανατολικών και βαθμιαία νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV