Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές. Παράλληλα, την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στην κεντρική και νότια κυρίως χώρα.
Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ το Σάββατο στα βόρεια θα γίνουν βοριάδες 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Την Κυριακή θα επικρατήσουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή και το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και πιθανώς στα δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, βροχή κατά περιόδους και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και βόρεια ημιορεινά, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και πιθανώς στα δυτικά καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 16 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, παροδικές βροχές και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με βροχές το βράδυ, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 11 έως 19 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και το βράδυ στα βόρεια καταιγίδες, άνεμοι νοτιοδυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 6 έως 17 βαθμούς.
 
Στην Αττική, παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές, άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV