Γενικά καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο με ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά. Το Σάββατο, οι βροχές θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στα δυτικά και βόρεια.
Οι άνεμοι το επόμενο διήμερο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Από την Κυριακή όμως θα στραφούν σταδιακά και από τα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Τέλος, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά από την Κυριακή θα σημειώσει πτώση.
 
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή:
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, γενικά αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από μείον 1 έως 19 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το θερμόμετρο από 4 έως 18 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 1 έως 17 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός στα ανατολικά, τοπική συννεφιά στα δυτικά και ο υδράργυρος από μείον 1 έως 19 βαθμούς.
 
Στα Κύθηρα, ήλιος και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 19 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τοπικά αυξημένη συννεφιά, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, καλοκαιρία, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και ο υδράργυρος από 1 έως 20 βαθμούς.
 
Στην Αττική, ηλιοφάνεια, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
 
To αναλυτικό δελτίο καιρού για όλη την Ελλάδα μεταδίδεται καθημερινά, αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, λίγο πριν τις 13:00 και αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, λίγο πριν τις 20:00.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού, καθώς και αναλυτικότερες προβλέψεις για όλες τις  πόλεις της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.