Στο έλεος του όχλου

Λίγες μέρες μετά την άγρια ομαδική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, η εκπομπή «Αυτοψία» ανοίγει τον φάκελο του φαινομένου της μαζικής βίας.
Δημόσια πρόσωπα που έπεσαν θύματα «λιντσαρίσματος» μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ και θυμούνται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όταν βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος εξαγριωμένων ομάδων. Εξομολογούνται τον φόβο που βίωσαν για την ίδια τη ζωή τους και την αγωνία αν θα βρισκόταν τελικά κάποιος να τους σώσει και να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τον όχλο.
 
Οι Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Κώστας Ζουράρις, Νίκος Ξυδάκης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Παναγόπουλος διηγούνται καρέ-καρέ τις άγριες επιθέσεις που δέχτηκαν, ενώ αποκαλύπτουν πως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες έμειναν ατιμώρητοι. Απαντούν, επίσης, στο ερώτημα «πού οφείλεται η αύξηση των βίαιων επιθέσεων και αν το φαινόμενο σχετίζεται με την οικονομική κρίση». Σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών και αποκαλύπτουν τι τους άφησε η δραματική εμπειρία σε ψυχολογικό επίπεδο, με τους περισσότερους από αυτούς να φοβούνται να κυκλοφορήσουν πια ελεύθερα στον δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV