Οι φύλακες του Αιγαίου

Κάθε πρωί, δύο άνθρωποι σε δύο απομακρυσμένα ερημικά νησιά στη μέση του Αιγαίου, υψώνουν, σε έναν ιστό, την ελληνική σημαία και κάθε απόγευμα την υποστέλλουν.
Με αφορμή την πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού στην Κίναρο, η εκπομπή «360°» ταξιδεύει στο ερημονήσι του Αιγαίου και συναντά τη μοναδική κάτοικο του νησιού, τη γυναίκα που βρήκε τα συντρίμμια και τις σωρούς των άτυχων αξιωματικών.
 
«Κλαίω για τα παιδιά. Να τα έβρισκα τραυματισμένα, να γλιτώνανε. Τι να σκεφτώ; Τις ζωές τους που χάσανε και τους γονείς τους…», λέει συγκινημένη στην κάμερα της εκπομπής.
 
Την Τρίτη 1η Μαρτίου, στις 23:45, η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει πώς ζουν οι ερημίτες - φύλακες του Αιγαίου στα νησιά Λέβιθα και Κίναρο, ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μιλά με τους συναδέλφους των πεσόντων αξιωματικών, ενώ αποκαλύπτει έγγραφα από την εποχή της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, τα οποία θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο σε ένα διεθνές Δικαστήριο και εξηγεί γιατί οι Τούρκοι εντάσσουν τα δύο αυτά νησάκια στη θεωρία τους περί «γκρίζων ζωνών».

WEB TV

Pages

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ WEB TV