Μια ιστορία που αξίζει να την ακούσει κανείς, μια ανάμνηση που έχει τη μυρωδιά του χθες, μια κουβέντα που ανοίγει παράθυρο στο μέλλον.

Πάντα υπάρχει αφορμή για να συναντηθούν οι παρέες, να υψώσουν το ποτήρι τους και να πουν: «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

 
 
Kάθε Σάββατο, το «Στην υγειά μας ρε παιδιά», η εκπομπή που αγαπήθηκε ιδιαίτερα για τις ξεχωριστές μουσικές της προτάσεις, το κέφι της παρέας και τη ζεστή ατμόσφαιρα, συναντά στην 10η χρονιά της τους τηλεθεατές μέσα από τον Alpha. Καλλιτεχνικές συνάξεις ανθρώπων που τραγουδούν, εκμυστηρεύονται, γελάνε, συγκινούνται και θυμούνται αυτά που αξίζει να μοιραστούν μαζί μας.
 
«Έχω πάρει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο γι’ αυτή την εκπομπή. Αρέσει πολύ και μου το λένε όπου κι αν με συναντήσουν. Αρέσει η αίσθηση παρέας που βγάζει. Αυτό το ελληνικό γλέντι, το παλιό, που το είχαμε χάσει… Ήταν ο καθένας στη διαμερισματάρα του, στην αμαξάρα του και σ’ ένα τρόπο διασκέδασης αρκετά περίεργο που μόνο επίδειξη περιείχε. Σιγά, σιγά αυτές οι συμπεριφορές συρρικνώνονται και στη θέση τους μπαίνουν ξανά τα παλιά γλέντια. Δεν είναι τυχαίο που η εκπομπή κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Δεν πιστεύω ότι εμείς γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος είναι που το έχει περισσότερο ανάγκη. Πλέον και στην Αθήνα, ενώ παλιά συνέβαινε μόνο στην περιφέρεια, κάποιοι άνθρωποι περιμένουν το Σάββατο για να μαζευτούν με φίλους και να δουν την εκπομπή. Μου λένε πολλοί πως «δεν είσαι η διασκέδασή μας, είσαι η παρηγοριά μας». Κι αυτό γιατί λέγονται ουσιαστικά πράγματα. Δεν συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Δεν είμαστε κάποιοι που απλώς γλεντάνε και τραγουδάνε. Παίζει πολύ ο ενεστώς χρόνος. Μας αφορά το τι συμβαίνει γύρω μας. Η εκπομπή είναι και παρηγοριά εκτός από διασκέδαση».  Σπύρος Παπαδόπουλος.
 
 
 
Μ. Σάββατο, 19 Απριλίου 2013, στις 24:00

Αυτό το Πάσχα θα γιορτάσουμε μαζί! Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» μας προσκαλούν στον Alpha για να γίνουμε όλοι μία παρέα και να διασκεδάσουμε μετά τη λειτουργία της Ανάστασης.

Η Γλυκερία και ο Βασίλης Σαλέας αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος της βραδιάς που θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα. Γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα από τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες μας βάζουν σε εορταστική διάθεση.

Την κεφάτη παρέα συμπληρώνουν οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Κατερίνα Καραβάτου, Τζέσυ Παπουτσή, Φώτης Σεργουλόπουλος, Τάνια Τρύπη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μηνάς Βηντιάδης, Τζένη Μπότση, Ευαγγελία Μουμούρη, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σοφία Βογιατζάκη, Νατάσα Καλογρίδη, Όθωνας Μεταξάς, Παρθένα Χοροζίδου και Νατάσσα Δρακά. Το μικρόφωνο γίνεται ομαδική υπόθεση σε μια βραδιά γεμάτη απολαυστικές ερμηνείες, φιλικές κουβέντες και ζεστές ευχές. 

Στο μουσικό μέρος συμβάλλουν και οι Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Προδρόμου και Δημήτρης Κανέλος, αλλά και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.