Νόστιμη Γη - Χαλκίδα

ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ
Απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις και πολλά εξαιρετικά προϊόντα. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, o Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στη Χαλκίδα και την Εύβοια για να δοκιμάσει γιγάντια ραπανάκια νταϊκόν, ποικιλίες οστράκων, άγνωστες σε πολλούς, φρέσκια μπύρα από την Κύμη και επισκέπτεται αγροκτήματα με βιολογικά κοτόπουλα, λαχανικά και λαχταριστά μανιτάρια.
Ο chef Βασίλης Καλλίδης χρησιμοποιεί όλο τον πλούτο της γης για να μαγειρέψει μια ζεστή σαλάτα λαχανικών, τραχανότο με μανιτάρια, ένα αυτοσχέδιο φρικασέ τσιπούρας, λαχταριστά τοστάκια με σπιτική τυροκαυτερή, αφράτα κεφτεδάκια και μαμαδίστικο κριθαράκι με θαλασσινά. Από τη διαδρομή του δεν λείπουν στάσεις σε μοντέρνες και παραδοσιακές ταβέρνες και φυσικά δύο αξέχαστα γλέντια με κόντρα ρόλο που περιλαμβάνουν από παραδοσιακά Ευβοιώτικα στην Ερέτρια μέχρι Soul-Funk ήχους και διασκευές δημοτικών στο πιο ωραίο μαγαζί της Χαλκίδας.
Στο ταξίδι του, γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους με όραμα και αγάπη για την περιοχή, τη γη και το καλό φαγητό. Από food bloggers μέχρι mountain bikers σε ένα επεισόδιο γεμάτο τοπικά καλούδια, ευφάνταστες συνταγές, ξεχωριστούς ανθρώπους και πολύ κέφι.
Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλο
Μπιφτέκια διαίτης και καλοκαιρινή σαλάτα κινόα με λαχανικά
Σουβλάκια κοτόπουλου teriyaki και ταϊλανδέζικη αγγουροσαλάτα
Σπαγγέτι με βασιλικό και ντομάτα
Αφράτα μπιφτεκάκια με τρεις κιμάδες και χωριάτικη σαλάτα σπέσιαλ
Γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής αλέσεως MELISSA

Pages

Αντηλιακά APIVITA με πατέντα στη φωτογήρανση. Πολύ περισσότερο από ένα απλό αντηλιακό!
Μπάτε σκύλοι αλέστε | Κάτω από τον ήλιο
Η ΕΒΓΑ γιορτάζει φέτος 80 χρόνια παγωτό
Μικροί αθλητές παραδίδουν μαθήματα ιστιοπλοΐας στον Δημήτρη

Pages