Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική!
 
 
Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης….

Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;

O chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια.

Ο Βασίλης συναντά ανθρώπους που έχουν δημιουργικές ιδέες για τον τόπο τους και τα προϊόντα του, αλλά και μουσικούς, καλλιτέχνες και λαϊκούς ήρωες της Ελληνικής Περιφέρειας. Νέα παιδιά, αγρότες, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί γεύσης, πρότυποι τοπικοί συνεταιρισμοί, εναλλακτικοί επιχειρηματίες με καινοτόμες πρακτικές. Όλοι μαζί κουβεντιάζουν αλλά κυρίως θα μαγειρεύουν και θα γιορτάζουν με τρόπο απλό και άκρως ελληνικό. Ο chef και οι φίλοι του δημιουργούν αποκλειστικά με προϊόντα της ελληνικής γης, με προϊόντα άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά και προϊόντα που ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο.