ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ
Σάββατο 20:00
Ρίο
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύουν στον οικισμό του Δήμου Πατρέων, στο παραθαλάσσιο Ρίο.
Στο Πορθμείο του Ρίου με φόντο την εντυπωσιακή γέφυρα, έξι αδερφές καλωσορίζουν τον Βασίλη και ξεκινάνε μαζί για το χωριό τους, τον Άγιο Βασίλειο.
Η τυχαία συνάντηση του Βασίλη με τον Ανδρέα στο καφέ του στάθηκε η αφορμή για αυτό το ταξίδι. Ο Ανδρέας, ιδιοκτήτης του καφέ και γιος της κυρίας Κατερίνας, προσκαλεί τον Βασίλη στον τόπο παραγωγής της σπιτικής πίτας που προσφέρει στο μαγαζί του. Στο χωριό του Αγίου Βασιλείου, όπου διαμένουν οι πέντε από τις έξι αδερφές, η κυρία Κατερίνα ετοιμάζει μια απολαυστική πιπερόπιτα με πιπεριές από τον κήπο της και ο Βασίλης προτείνει τηγανιτά γιαουρτοχορτοπιτάκια με χόρτα μαζεμένα από το χωράφι.
Η γοητευτική ιστορία των έξι αγαπημένων αδερφών, οι οποίες δεν αποκαλύπτουν την ηλικία τους και λένε σε όλους πως είναι εξάδυμες, αρχίζει να ξετυλίγεται. Ακολουθούμε τις κουβέντες τους, τα γέλια τους, τις συνήθειες τους. Ο Βασίλης μπαίνει στην κουζίνα της κυρίας Λέλας και ετοιμάζει μια εύκολη σοκολατόπιτα με ψωμί του τοστ για να τις κεράσει καθώς παίζουν μπιρίμπα. Στο παραδοσιακό μαγειρείον «Κουκούτσης», μαγειρεύει μια σπέσιαλ μακαρονάδα με λουκάνικο στη λαδόκολλα, ενώ οι κυρίες αναπολούν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια.

 
 
 
 
Η «Νόστιμη γη» μας προσκαλεί για δεύτερη χρονιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εικόνων.
Ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει από τις Κυκλάδες ως τη Ροδόπη και από το Ανατολικό Αιγαίο ως τον Θεσσαλικό Κάμπο, για να μας γνωρίζει τόπους, γεύσεις αλλά και ιδιαίτερους ανθρώπους που με τον τρόπο ζωής τους κάνουν αυτή τη γη πιο νόστιμη. Και φέτος, ο Βασίλης θα συγκεντρώσει όλους μας γύρω από ένα τραπέζι και θα μετατρέψει την καθημερινή τελετουργία του φαγητού σε επικοινωνία.
Μαζί του, θα γευτούμε διαφορετικές κουζίνες και θα γλεντήσουμε σε αυθόρμητες, αυθεντικά γιορτινές συναντήσεις. Θα γνωρίσουμε επαγγέλματα που χάνονται αλλά και καινοτόμες προσπάθειες. Και βεβαίως, θα απολαύσουμε την μοναδική μαγειρική του. Μια μαγειρική που αποδεικνύει ότι με λίγα υλικά αλλά πολλή φαντασία μπορούμε όλοι να κάνουμε γαστρονομικά θαύματα.
 


«Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι ανοίγει την όρεξη!