ΝΟΣΤΙΜΗ ΓΗ
Σάββατο 20:00
Λάρισα
 
Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» μας προσκαλούν σ’ ένα ταξίδι δρόμου. Από τον Αλμυρό Βόλου και τη γιορτή της μπύρας, στον Θεσσαλικό Κάμπο και την Λάρισα και από τον Τύρναβο ως τα Αμπελάκια.
 
Στον Αλμυρό γίνεται η Γιορτή Θερισμού της μπύρας, όπου οι παραγωγοί του κριθαριού που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της έχουν την τιμητική τους. Ο Βασίλης θα μπει στην κουζίνα και θα ετοιμάσει μια σπέσιαλ μακαρονάδα με κιμά μπύρας, για να πάρουν δύναμη οι παρευρισκόμενοι για το επικείμενο ξενύχτι, με μπόλικη μουσική και χορό.
Πριν φτάσουμε στην Λάρισα, μια χαλαρή βόλτα στα πασίγνωστα Αμπελάκια  όπου ο Βασίλης θα γευτεί τα πιάτα στις τοπικές ταβέρνες, που αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.
Στην Λάρισα, ο Βασίλης επισκέπτεται –συντροφιά με έναν ξεχωριστό οικοδεσπότη με… παριζιάνικο αέρα– τη λαϊκή αγορά της Νεάπολης, όπου ετοιμάζει για παραγωγούς και πελάτες μια γρήγορη και απλή συνταγή για σνακ, ουγγαρέζα με ψωμί του τοστ. Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της αρχόντισσας του Θεσσαλικού Κάμπου, θα μας συστήσει ένα, ίσως, από τα ομορφότερα εστιατόρια της χώρας, τον περίφημο «Νικόδημο».
Και εκεί που όλα κυλάνε ήρεμα στον κάμπο, θα έρθει μια ξαφνική πρόσκληση από τα βουνά και συγκεκριμένα από το Αργυροπούλι Τυρνάβου. Η Μαρία και ο Χρήστος παντρεύονται στον τόπο τους, πριν φύγουν για την Γερμανία, και προσκαλούν τον Βασίλη να μαγειρέψει γι’ αυτούς, λίγο πριν το μυστήριο. Εκείνος ανταποκρίνεται και ετοιμάζει συκωταριά με μια ιδιαίτερη σως και λίγο πριν η νύφη αναχωρήσει, συνοδεία οργάνων, για την εκκλησία, θα κεράσει τους φίλους και τους συγγενείς της ένα κατάλευκο, νυφιάτικο γλυκό με κρέμα γάλακτος και μπεζέδες.
 
 
 

  
 
 
Η «Νόστιμη γη» μας προσκαλεί για δεύτερη χρονιά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εικόνων.
Ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει από τις Κυκλάδες ως τη Ροδόπη και από το Ανατολικό Αιγαίο ως τον Θεσσαλικό Κάμπο, για να μας γνωρίζει τόπους, γεύσεις αλλά και ιδιαίτερους ανθρώπους που με τον τρόπο ζωής τους κάνουν αυτή τη γη πιο νόστιμη. Και φέτος, ο Βασίλης θα συγκεντρώσει όλους μας γύρω από ένα τραπέζι και θα μετατρέψει την καθημερινή τελετουργία του φαγητού σε επικοινωνία.
Μαζί του, θα γευτούμε διαφορετικές κουζίνες και θα γλεντήσουμε σε αυθόρμητες, αυθεντικά γιορτινές συναντήσεις. Θα γνωρίσουμε επαγγέλματα που χάνονται αλλά και καινοτόμες προσπάθειες. Και βεβαίως, θα απολαύσουμε την μοναδική μαγειρική του. Μια μαγειρική που αποδεικνύει ότι με λίγα υλικά αλλά πολλή φαντασία μπορούμε όλοι να κάνουμε γαστρονομικά θαύματα.
 


«Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι ανοίγει την όρεξη!